Recent comments

Friss Hírek

OLASZ KUPA: Insigne duplázott, a Napoli ötödször hódította el a kupát

Az Olasz Kupa döntőjében a Napoli a duplázó Lorenzo Insigne vezérletével 3–1-re legyőzte a Fiorentinát, így története során ötödször nyerte meg a sorozatot. 


A találkozó krónikájához tartozik, hogy a nápolyiak Gökhan Inler kiállítása miatt a 79. perctől kezdve emberhátrányban játszottak.

A hírek szerint a Fiorentina–Napoli összecsapás előtt a két szurkolótábor összecsapásában hárman súlyosan megsérültek, egyiküket lőtt mellkasi sérülésekkel szállították kórházba.

Később még arról számoltak be, hogy további egy szurkoló is megsérült. A római hatóságok kiadtak egy közleményt a meccs előtt, amely szerint a találkozót megelőző lövés nem állt kapcsolatban a mérkőzéssel. A Napoli szurkolói levették a drapériákat, és azt szerették volna elérni, hogy elhalasszák a finálét.

A játékosok egyelőre levonultak a pályáról, a Napoli-drukkerek pedig pirotechnikai eszközöket kezdtek el bedobálni, miközben Marek Hamsík próbált velük beszélni.


A legfrissebb információk szerint mégsem Napoli-szurkoló a meglőtt ember.

A római atrocitások mellett az is kérdésessé vált, hogy egyáltalán lejátsszák-e a döntőt, de végül háromnegyed órás csúszással csak elkezdték a mérkőzést.

A közjáték szemmel láthatóan a Fiorentinát viselte meg jobban, és az eredetileg kispadra várt Insigne vezérletével már a mérkőzés elején folyamatosan veszélyeztetett a Napoli. Bár az első lehetőség még kimaradt, egy villámgyors kontra végén megszerezték a vezetést a nápolyiak: Hamsík lekészítése után Insigne tekert a kapu bal oldalába (0–1).


Az első negyedóra végén Higuaín elől még menteni tudtak a firenzeiek, a 17. percben azonban már megduplázta előnyét a Napoli. Az argentin támadó egyéni akciója végén beadása Hamsíknak pontatlan lett, Insignének azonban nem, a fiatal olasz pedig megduplázta saját maga és csapata góljainak számát (0–2).

Az első félidő derekához érve aztán fokozatosan kezdte átvenni a kezdeményezést a Fiorentina, és Borja Valero távoli lövésével jelezte, nem adta még fel a harcot. A 28. percben szépített is, Ilicic nagyszerű indítása után Vargas kapásból kilőtte a jobb alsót (1–2).

Maradt támadásban a Fiorentina, amely Ilicic pazar megmozdulásaival veszélyeztetett is, de Joaquín és Aquilani egyaránt lesen volt már az indítás pillanatában, így nem született meg az egyenlítő gól.

Az első félidő pörgése után a másodikra visszaesett az iram és a színvonal, és sokáig csak a szabálytalanságok és a cserék jelentettek érdekességet.

A nápolyiak az utolsó negyedórához érkezve eldönthették volna Pandev révén a meccset, a csereként beálló támadó azonban nem tudott a kapuba lőni, majd a 79. percben megfogyatkoztak: Inler megkapta a második sárgáját is, azaz tíz emberrel folytatta a Napoli.

 
Innentől nagyon felgyorsultak az események, a Fiorentina mindent egy lapra feltéve rohamozott. A legnagyobb lehetőség Ilicic előtt adódott, de ajtó-ablak ziccerben 7 méterrel Reina és a kapu mellett is eltekert.

A végén a csereként beálló Mertens adta meg a kegyelemdöfést a ráadás pillanataiban, a Napoli így végül 3–1-re nyert, és ötödször hódította el az Olasz Kupát.


 DÖNTŐFIORENTINA–NAPOLI 1–3 (1–2)
Gólszerző: Vargas (28.), ill. Insigne (11., 17.), Mertens (92.)

Kiállítva: Inler (79.)


forrás: NSO