Recent comments

Friss Hírek

MILAN: Búcsúmeccs

A Milan vasárnap este a San Siróban fogadja a Sassuolót a Serie-A zárófordulójában.


Hétvégén véget ér az olasz labdarúgó bajnokság.

A Milan a tabella 8. helyén áll 54 ponttal, a mérleg 37 mérkőzésen 15 győzelem, 9 döntetlen, 13 vereség illetve 55 rúgott és 48 kapott gól. 

A rossoneri az előző 5 mérkőzéséből hármat megnyert (Milan-Inter 1-0, Milan-Livorno 3-0, Milan-Catania 1-0) és kettőt elveszített (Atalanta-Milan 2-1, Roma-Milan 2-0).

A lombard együttes a bajnokságban 18 mérkőzést játszott hazai környezetben, a mérleg 10 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség valamint 26 rúgott és 16 kapott gól. Idegenben 19 mérkőzésen 5 győzelem, 5 döntetlen és 9 vereség az állás. A rúgott gólok száma 29, a kapott góloké 32. 

Clarence Seedorf, a Milan vezetőedzője kijelölte keretét a mérkőzésre.

A keretben nem szerepel Daniele Bonera, Matias Silvestre, Valter Birsa, Bryan Cristante, Riccardo Saponara és Robinho neve. A keretben helyet kapott a klub 15 éves tehetsége, Hachim Mastour aki a 98-as mezszámot fogja viselni.

A keret: Christian Abbiati, Marco Amelia, Ferdinando Coppola, Gabriel; Ignazio Abate, Kevin Constant, Mattia De Sciglio, Philippe Mexés, Adil Rami, Cristian Zaccardo, Cristian Zapata; Urby Emanuelson, Michael Essien, Nigel De Jong, Riccardo Montolivo, Keisuke Honda, Sulley Muntari, Andrea Poli; Mario Balotelli, Ricardo Kaká, Stephan El Shaarawy, Hachim Mastour, Giampaolo Pazzini, Andrea Petagna, Adel Taarabt.

A Sassuolo mérlege 37 meccsen 9 győzelem, 7 döntetlen és 21 vereség, összesen 34 pontot gyűjtöttek. 

A rúgott gólok száma 42, a kapott góloké 70. A vendég együttes utóbbi 5 mérkőzéséből hármat megnyert (Sassuolo-Genoa 4-2, Fiorentina-Sassuolo 3-4, Chievo-Sassuolo 0-1), egyet elveszített (Sassuolo-Juventus 1-3) és egyszer döntetlen lett az eredmény (Sassuolo-Cagliari 1-1).

A Neroverdi hazai pályán 19 meccsen lépett pályára, a mérleg 5 győzelem, 2 döntetlen, 12 vereség és 23-39-es gólarány. Idegenben 4 győzelem, 5 döntetlen és 9 vereség a mérleg, a rúgott gólok száma 19, a kapott góloké 31.


Eusebio Di Francesco, a Sassuolo 44 éves olasz mestere kijelölte utazó keretét a mérkőzésre. 

Íme a keret: Pegolo, Polito, Pomini, Antei, Ariaudo, Cannavaro, Gazzola, Longhi, Mendes, Pucino, Rosi, Terranova, Biondini, Brighi, Chibsah, Magnanelli, Marrone, Missiroli, Berardi, Floro Flores, Masucci, Sanabria, Sansone, Zaza.

A két csapat története során összesen 1 alkalommal találkozott egymással. 2014 januárjában a Sassuolo hazai pályán 4-3-ra legyőzte a Milant.

A találkozót Paolo Valeri vezeti. 


A 35 éves játékvezető 2007 decemberében debütált a Serie-A-ban és azóta 90 mérkőzést vezetett. Az olasz játékvezető a Milannak 10 meccset vezetett, a mérleg 7 győzelem, 1 döntetlen és 2 vereség. A Sassuolónak 9 találkozón tevékenykedett, a mérleg 5 győzelem, 1 döntetlen és 3 vereség.

forrás: acmilan.hu