Recent comments

Friss Hírek

INTER: Thohir Madridban járt tanulmányúton, a Real modellját másolná

Az Internazionale elnök-tulajdonosa, Erick Thohir nem szégyell tanulni a legjobbaktól, nemrég a Real Madridnál járt és testközelből tanulmányozta a királyi klub mindennapjait.


A tavaly októberben színre lépett indonéz üzletember nagy terveket szöveget, az első vonalba tartozó sztárokkal erősítene a nyáron.

John Obi Mikelt, Fernando Torrest (mindkettő Chelsea), Edin Dzekót (Manchester City) és Bacary Sagnát (Arsenal) emlegetik mostanában a kék-feketékkel egy lapon. Egy erősítés már nyilvános, a Manchester United 32 éves szerb belső védője, Nemanja Vidics a következő szezontól az Interben folytatja karrierjét.

Az indonéz üzletember a közelmúltban a spanyol fővárosban járt, ahol végiglátogatta a királyi gárda létesítményeit. 

"A madridi tapasztalatom? Amikor ott voltam, lehetőségem volt arra, hogy tanuljak. Mindenkinek fel kell mérnie, hogyan tudná növelni, fejleszteni a tudását, és persze mindenki különböző. Madridban tanulmányozhattam az edzésmódszereiket, ami lenyűgözött. Természetesen jelenleg nem tudjuk lemásolni száz százalékig, amit ők csinálnak, hiszen mi most átmeneti időszakban vagyunk. De biztosan fejleszteni fogjuk a Pinetinát (az Inter edzőközpontja - a szerk.). A struktúra átszervezése jót tesz a játékosoknak, a Valdebebas (a Real edzőközpontja - a szerk.) a modell" - mesélt tapasztalatairól a klub első embere.

"Az a célunk, hogy visszatérjünk Európába, nagyszerű lenne, ha ez megvalósulni, ez illeszkedne a hagyományainkba és a fiatal labdarúgók rutint szerezhetnének. Nagyon izgalmas lenne, ha olyan csapatokkal mérkőzhetnénk meg, mint a Real Madrid és a Manchester United" - fűzte hozzá Thohir.

Az Inter a következő szezonban szinte biztosan indulhat az Európa Ligában, jelenleg az ötödik pozíciót foglalja el a tabellán. Az EL-ben elvben a 4-5. helyezett indulhat, de most a hatodik pozíció is befutó lesz, mivel az Olasz Kupa döntőjét a Napoli és a Fiorentina vívja, a nápolyiak biztosan őrzik harmadik (Bajnokok Ligája-indulás), a firenzeiek negyedik helyüket a bajnokságban.

Viszont a Real Madriddal vagy a Uniteddel mostanában legfeljebb barátságos mérkőzése keretében találkozhat Walter Mazzarri együttese, a királyi gárda a Bajnokok Ligájában szerepel a következő szezonban is, míg a Manchester Unitednek nincs reális esélye az Európa Liga kiharcolására a Premier League-ben.

forrás: hatharom.com