Recent comments

Friss Hírek

CONTE: Tisztázni fogjuk a helyzetet

Antonio Conte tisztázni fogja helyzetét a Juventusszal, ezután pedig szemügyre veszi az eléje kerülő projekteket.


A tréner a Sky Sport Italianak adott interjút a Roma elleni 1-0-ra megnyert bajnoki rangadót követően, amelynek köszönhetően csapata jelenleg 99 ponttal áll a Serie A tabellájának élén.

„Van mit megünnepelnünk, hiszen hihetetlen idény a miénk. Megdöntöttük Roberto Mancini Interének bajnoki pontrekordját, amelyet másnak nagyon nehéz lesz. Hazai pályáján győztük le a legnagyobb riválisunkat, a csodálatos Roma együttesét, amelytől tartottunk, és amelyet tiszteltünk a szezon folyamán. Csak egy nagy Juve lett volna képes ezt az iramot fenntartani és büszkék vagyunk, hogy nekünk mindez sikerült. A Juventus egy hároméves sikerkorszakon megy keresztül, amely történelmi időszak és büszke vagyok, hogy ilyen nagyszerű játékosokat edzhetek. A legvadabb álmaimban sem gondoltam volna, hogy ilyen pillanatokat fogok megélni a Juventus kispadján. Minden rekordot megdöntöttünk és még egy mérkőzés hátra van. Annak ellenére, hogy milyen éjszakákon vagyunk túl, ez a csapat még mindig él…”

Conte nem erősítette meg Juventusban való maradását és ezzel kapcsolatban is kérdezték: 

„Ismétlem, fantasztikus három éven vagyunk túl és annyit mindent kértem játékosaimtól, akik minden kérésemnek eleget tettek. Miután erre minden év végén sor kerül, így idén is közöltem a klubbal az álláspontomat. Hamarosan tisztázni fogjuk a helyzetet. Mindig minden tőlem telhetőt megtettem az adott klubért, ilyen a személyiségem. Imádom ezt a sportot, nap, mint nap tanulni és fejlődni akarok. Rendkívül nehéz lesz felülmúlni mindazt, amit az elmúlt három évben letettünk az asztalra, és nem csak nekünk, hanem az utánunk lévő csapatoknak is. Európában úgy vélem a Juventus a Bajnokok Ligája legjobb nyolc, valamint az Európa Liga legjobb négy csapata közé tartozik. Nem akarom fals reményekkel táplálni a szurkolókat, realista vagyok, és ki kell mondanom, hogy ennél jobbat nagyon nehéz lesz produkálni. Meglátjuk, sikerül-e, mindenesetre vannak kétségeim.”

Contét a Monaco, valamint a Paris Saint-Germain együttesével is szóbahozták az elmúlt időszakban.

„Az elkövetkezendő napokban mindent tisztázni fogok a Juventusszal. Alapvetően nem vagyok híve a monotonitásnak, és ha olyan ötletekkel találkozom, amelyek lelkesedéssel, tisztelettel töltenek el, akkor szívesen szemügyre venném az ilyen ötleteket tartalmazó projekteket. Természetesen, ha nem kapok érdekes ajánlatot, akkor otthon maradok, de két-három hónap után biztosan őrületbe kergetném a családomat!”

forrás: juventushungary.hu