Recent comments

Friss Hírek

CONTE: Kihoztuk a maximumot az utóbbi három szezonból

Antonio Conte a hétfői, Atalanta elleni hazai győzelem után történelmi fontosságú bajnoki címről beszélt, ám egyáltalán nem kötelezte el magát a torinói maradás mellett.


Az első címet újjászületésnek címkézte, a másodikat megerősítésnek, a sorozatban harmadikat milyen minősítés illeti?

„Történelmi scudettónak nevezném. Ez a legtalálóbb megnevezés arra, amit a csapat elért az utóbbi három szezonban, miután előtte kétszer is hetedik lett a Juventus.” - nyilatkozta a sikeredző a Sky Sport Italia stábjának.

„Kétlem, hogy ennél többre képes lett volna a Juventus az utóbbi három évben.”


Antonio Conte nem erősítette meg szerződésének megújítását az Öreg Hölggyel, szavai pedig arra is utalhatnak, hogy a scudetto megünneplése után távozni fog a klubtól.

„Mindig azt mondtuk, a klubbal együtt, hogy leülünk megtárgyalni a helyzetet, miután lenyugodtak a kedélyek, és minden aspektust kielemezünk. Három nagyon intenzív és stresszes éven vagyunk túl, ezért köszönettel tartozom a srácoknak a hihetetlen fáradozásaikért, és a mai este jó példája professzionalizmusuknak.

Vasárnap este azt kérték, vacsorázzunk együtt, hétfő este pedig pályára léptek, játékra készen és a feladatra koncentrálva.”

Az Atalanta elleni 1-0 arányú győzelem Antonio Conte századik diadala volt a Juventus kispadján. Várható további száz győzelem az Öreg Hölgy edzőjeként?

„A srácokkal együtt nagyon boldog vagyok, hogy eljutottunk száz győzelemig. Szezonjainkat jellemzi néhány kiemelkedő szám, azt hiszem, hogy szinte kilencven pontos átlagot értünk el a három szezonra vetítve. Ezen nehéz lenne javítani.

Megismétlem, ki kell elemeznünk a kérdés minden aspektusát, utána meglátjuk, hogyan döntünk.

Az emberek sokszor elfelejtik, hogy a Juventus történelme kerékkötője a fejlődésnek, akár európai szinten is. Az előző szezonban a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében estünk ki, a későbbi győztes búcsúztatott minket, és az emberek úgy viselkedtek, mintha kudarcot vallottunk volna.

Ebben a szezonban egyértelműen nem volt sikeres a Bajnokok Ligája szereplésünk, azonban fejlődtünk az Európa Ligában, és nagyon közel jártunk a döntőhöz. Mindenhez időre és türelemre van szükség.

Akadály lehet a történelmünk, mert a szurkolók azt akarják, hogy a klub ismét főszereplő legyen az európai színtéren, azonban ez több okból sem egyszerűen kivitelezhető.

Véleményem szerint azt, amit a csapat elért Olaszországban, nem lehet tovább javítani. Számos dolgot meg kell értenünk három intenzív és fárasztó év után. A hozzám közel állók tisztában vannak azzal, mivel járultam hozzá a csapat teljesítményéhez az utóbbi három évben, és a játékosok mivel járultak hozzá velem együtt.

Egy év szabadság? Nem, csak le kell ülnöm beszélni a klub elöljáróival, és el kell végezzük a szükséges kiértékeléseket. Juventino vagyok, az voltam akkor is, amikor az országban utazgattam és edzőként dolgoztam, és tanultam a szakmát. Most is az vagyok a Juventus edzőjeként, és az is leszek a jövőben. Ez az én családom.

Ugyanakkor le kell ülnünk, ütköztetnünk kell álláspontjainkat a csapat ügyeinek tekintetében, és nyugodtan értékelnünk kell a helyzetet.

Nem akarom azt mondani, hogy biztosítékokra van szükségem. Elmondom a klubnak, hogy mire van szükségem, hogy aztán együtt kiértékeljük, hogy mi is a legjobb a Juventusnak. A legjobbat akarom a Juventusnak, minden szempontból.”

forrás: juventuz.blog.hu