Recent comments

Friss Hírek

AZZURRI: Prandelli a keretről

Bő kerethirdetését követően megszólalt Cesare Prandelli, az olasz válogatott szövetségi kapitánya: a kapitány nem mintha köteles lenne, de megindokolta néhány döntését is a Gazzetta dello Sportnak adott interjújában.


“Giuseppe Rossi? Azért jelöltem őt a keretbe, mert a sérülése előtt vezette a Serie A góllövőlistáját, és még azt követően is ezen a helyen maradt, hogy megsérült. Az ő behívása egy üzenet mindenkinek: ha valaki szeretne egy dolgot, és mindent megtesz érte, akkor megérdemel egy esélyt. Egy kicsit olyan helyzet, mint amit Lippi tett Tottival 2006-ban. Rossi a pályán kívül is egy bajnok, de ez nem jelenti azt, hogy biztosan ott lesz a szűkített, 23-as keretben.” – nyilatkozta a Fiorentina csatárának beválogatásáról Prandelli.

“Cassano? Amikor egy játékosnak sikerül újra játékba lendülnie, újra felépítenie magát, az eltüntet minden negatívumot. Donadoni nagyon ügyesen felépítette az idei szerepkörét. 

Cassano és Rossi? Semmi sem következik semmiből, nem zárható ki, hogy mindketten jönnek.

A háromvédős rendszer? Nem hinném, hogy elavult rendszer lenne. Ha a középpályán játszó szélsők támadásban aktívak, egy középen játszó ember pedig tud a labdával bánni, miért ne próbálhatnánk meg ezt?” – tért ki az esetleges játékrendszer kérdésre Prandelli.


“Melyik nagy öreg tudna Jolly Jokerként játszani? Egyszerű: Totti. Gondoltam rá, a sérülése előtt fantasztikusat nyújtott. Majd úgy döntöttem, hogy a fiatalokat választom, a jövő az övék. ” – válaszolt Totti kimaradására a kapitány.

“Balotelli? Az adatok válaszolnak helyettem. Balotelli 14 gólt lőtt a bajnokságban, legtöbbször egyedüli csatárként, sokszor a legjobbját nyújtva. Ugyanazt mondom, mint Berlusconi, közelebb kell lennie a kapuhoz, és úgy gondolom, hogy a válogatottban erre lehetősége lesz.

Immobile? 10 hónappal ez előtt senki sem ismerte, majd főszereplővé vált. A VB-k történetében voltak hozzá hasonló karriert befutott játékosok, mint például Paolo Rossi. Mindenkinek meg kell értenie, hogy bárki képes meccset játszani, de lehet, hogy az lesz számára “a meccs”.” – mondta el a Milan és a Torino csatáráról véleményét Prandelli.

Természetesen az egyre híresebb etikai kódex is szóba került:

” Az etikai kódex 4 éve született meg, amikor Balotellit eltiltották, aki akkor Manchesterben, Angliában focizott. Úgy döntöttem, hogy játszatom, mert az én szabályaimnak nem vétett, csak az angol szabályoknak. Senki sem szólt semmit, nem akartak ebből problémát kreálni, talán mert azok az angol szabályok voltak, amiket megsértett. Olaszországban túl sok a részrehajlás.”


forrás: azzurri.co.hu