Recent comments

Friss Hírek

AZZURRI: Ismert az első EB selejtező helyszíne és időpontja

A Squadra Azzurra szeptember elején Norvégia ellen játssza le a 2016-os Európa Bajnokság első selejtező mérkőzését.


A FIGC bejelentette, hogy az olasz válogatott szeptember 9-én Oslóban az Ullevaal Stadionban találkozik Norvégiával. Ezzel az is kiderült, hogy az olaszok számára ez lesz az első selejtező mérkőzés a 2016-os Európa Bajnokságra.

A két válogatott legutóbb a 2006-os Világbajnokság selejtezőjében, még 2005 júniusában találkozott egymással, mely akkor gól nélküli döntetlennel zárult.

Olaszország a ‘H’ jelű csoportban Norvégia, Horvátország, Bulgária, Málta és Azerbajdzsán válogatottjával került össze.

Érdemes megjegyezni, hogy ezúttal már az új rendszerben fog zajlani az EB, vagyis a selejtezőben immár 53 válogatott vesz részt. A házigazda Franciaország mellett a selejtezőből 23 csapat jut ki az Európa-bajnokságra. 

Sorsolás útján nyolc hatcsapatos és egy ötcsapatos csoportot fognak alkotni. A csoportokban körmérkőzéses, oda-visszavágós rendszerben mérkőznek meg egymással a csapatok. 

forrás: Juventusfc.hu

A sorozat végén a kilenc csoportelső és csoportmásodik, valamint a legjobb csoportharmadik automatikusan kijut az Európa-bajnokságra, míg a nyolc legjobb csoportharmadik között oda-visszavágós pótselejtezőt rendeznek. Rajtuk kívül még a pótselejtezők győztesei jutnak ki az Európa-bajnokságra.