Recent comments

Friss Hírek

A rekorddöntögető Juve 102 ponttal zárta az olasz bajnokságot!

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Seria A) utolsó, 38. fordulójában a bajnoki címét már korábban biztossá tevő Juventus hazai pályán 3–0-s győzelmet aratott a Cagliari ellen, így első itáliai csapatként több mint száz pontot szerzett a szezonban.


Igazi örömünnepre készültek a Juventus játékosai és szurkolói a szezonbeli utolsó bajnokin, amihez a Cagliari szívesen asszisztált is, hiszen az első negyedórában szinte a pályán sem volt. 

Ezt a bajnokcsapat ki is használta, a 8. percben Andrea Pirlo csillogtatta meg újra pazar technikai tudását, távolról kapura küldött szabadrúgását Marco Silvestri majdnem hárítani tudta, végül róla pattant be a labda a kapuba, így öngól lett a vége (1–0).  

A 15. percben Pirlo szöglete után Fernando Llorente kaparta ki magának a labdát az ötösnél, négy méterről pedig nem szokott hibázni a spanyol, és most sem tette meg ezt a szívességet a szardíniaiaknak. 2–0

Ivo Pulga együttese ezt követően magához tért, veszélyes is tudott lenni Gianluigi Buffon kapujára, de gólt ismét a vendéglátók tudtak szerezni, az első félidő végén Claudio Marchisio remek egyéni teljesítménye után módosult az eredmény újra, ezzel tulajdonképpen már ekkor eldőlt minden lényegi kérdés. 3–0

A második félidőben jóval kevesebb esemény történt, az 54. percben Antonio Conte nemes gesztusként lehozta a pályáról Gianluigi Buffont, hogy Rubinho is kaphasson pár percet a 2013–2014-es bajnoki szezon utolsó mérkőzésén. Sokat elérul az is, hogy az első, kaput eltaláló lövést Pogba hozta össze a térfélcsere után a 62. percben.  


Az eredmény már nem változott, a Juventus – első olasz csapatként – 100 vagy annál több ponttal tudta zárni a Serie A aktuális szezonját, ráadásul mindegyik hazai meccsét megnyerte, ez szintén új olasz rekord. Európában is egyedülálló a torinóiak teljesítménye, rajtuk kívül csak a Celtic 2002-ben (103), a Real Madrid 2012-ben (100) és a Barcelona 2013-ban (100), tudott hasonló teljesítményt bemutatni. 

Juventus–Cagliari 3–0 (Silvestri 8. – öngól, Llorente 15., Marchisio 40.)


Az erősen tartalékos összeállításban pályára lépő, többek között Lukasz Skorupskit, Tin Jedvajt és Federico Riccit is kezdőként bevető Roma vereséggel zárta a bajnokságot – a „farkasok” a Genoa otthonában kaptak ki 1–0-ra.


A genovai együttes hárommeccses hazai nyeretlenségi szériáját megszakító találatot a 83. percben Jannisz Fetfacidisz szerezte, aki egy az egyben szépen átlöbbölte a labdát a vendégek kapusa felett. A sorozatban harmadik vereségét elszenvedő Roma tizenhét pont lemaradással lett második a bajnok Juventus mögött.

Genoa–AS Roma 1–0 (Fetfacidisz 83.)

Győzelemmel búcsúzott az élvonaltól a Catania, amely idénybeli utolsó öt bajnokijából négyet megnyert. A szicíliai csapat az Atalantát fektette két vállra, a győztes gól Gonzalo Bergessio nevéhez fűződik, aki a mérkőzés hosszabbításában tizenegyesből talált be.

Catania–Atalanta 2–1 (Lodi 65., Bergessio 91. – 11-esből, ill. M. Koné 80.)

forrás: NSO