Recent comments

Friss Hírek

Garcia: Csak saját magunkra kell összpontosítani

A Roma mestere sorozatban 4 döntetlen után bízik abban, hogy a Fiorentina ellen 11 éhes farkast lát majd a pályán.

 
"Amikor döntök, az mindig jónak tűnik, de aztán könnyű meggondolnia magát az embernek."- kezdte a sajtótájékoztatót a francia tréner.

"A terv az, hogy az Atalanta elleni meccs utolsó fél órájában mutatott játékot szeretnék játszani a Fiorentina ellen. Szeretnénk jól játszani és megverni a firenzei csapatot. Nem szabad a többi csapat eredményeivel foglalkoznunk, csak saját magunkra kell összpontosítani. Nyerni akarunk, sem többet, sem kevesebbet."

A Fiorentina a legutóbbi fordulóban fordulatos meccsen győzte le hazai pályán a Veronát 4:3-ra, így nem kizárt, hogy igen szórakoztató meccset láthat az Olimpicóba kilátogató néző.

"Papíron mindkét csapat remek focit játszik és rengeteg gólt szerez, de a futball nagyon különös, így akár 0:0-ra is végezhetünk. Én elsősorban nyerni akarok, aztán szeretném, hogy szórakoztató és érdekes meccs legyen a szurkolók számára is, különösen a hazaiaknak. Azért játszunk, hogy örömet okozzunk a szurkolóinknak."

"Veretlenek vagyunk, kint lesz 50.000 szurkoló, ezért nyilvánvaló, hogy 11 éhes farkast láthatunk majd a pályán."

Sokan úgy vélik, hogy a sorozatban elért négy döntetlen némileg visszavetett valamennyit a szurkolók és különösen a média hitéből.

"Egyedül a saját játékosaimat kell meggyőznöm, a többiek nem fontosak. Én a játékosok mögött állok, erősek vagyunk és szeretnénk a szurkolóinkat büszkévé tenni. Jól játszik a csapat, csak a helyzeteink kihasználásán kell még javítani."

Francesco Totti még nem teljesen egészséges, de már ott lehet a kispadon vasárnap.

"Beszéltünk Francescóval és eldöntöttük, hogy meglátjuk mi történik majd az utolsó edzésen, aztán együtt eldöntjük mi legyen."

James Pallotta is Rómában van, a meccsre is kilátogat majd, a sajtótájékoztatón pedig ott ült Garcia mellett és viccesen rákérdezett a francia trénernél az egyre többet előforduló tendenciára, miszerint a játékvezetők egyre többször küldik fel meccs közben a lelátóra.

"Látva, hogy itt az elnökünk, nincs senkinek kérdése a kínai befektetőkkel kapcsolatban?"- válaszolt viccesen Garcia.

Garcia az Atalanta elleni meccs után is kritizálta a játékvezetőt egy elmaradt tizenegyes miatt.

"Szerintem manapság már nagyon sokat lehetne segíteni a játékvezetőkön a videóbíróval. Szerintem ez pozitívan hatna rájuk, addig is viszont van kb. fél másodpercük dönteni, miközben mi az eseteket megnézhetjük legalább tízszer különböző kameraállásokból. A rögbiből kellene példát vennünk, ahol mertek előre lépni. A minimum viszont, hogy a videóbírót legalább a gólvonal figyelésénél alkalmazni kellene, hogy áthaladt-e a labda, vagy sem, vagy akár a tizenhatoson belüli szabálytalanságoknál. A lényeg, hogy nem könnyű a játékvezetők munkája." 


forrás: asroma.hu