Recent comments

Friss Hírek

Conte: Mindent meg kell tennünk, hogy ismét talpra álljunk

A Sassuolo elleni mérkőzést megelőző nyilatkozatában, Antonio Conte kitért a hétközi Bajnokok Ligája kiesésre is, s próbálta megnyugtatni fiait, hiszen számos célpont lebeg még a csapat előtt.


"Nem ez volt az első alkalom, hogy elbuktunk a pályán. Valójában a szezon során már zsinórban kétszer is botlottunk: a Fiorentina, majd a Real Madrid ellen." - nyilatkozta Conte.

"A két és fél esztendő alatt kevés alkalommal buktunk el, de mindent meg kell tennünk, hogy ismét talpra álljunk."

Contéból heves indulatokat váltott ki, amikor az újságírók arról kérdezték, hogy a korai Bajnokok Ligája búcsú vajon azt jelenti-e, hogy a Juventus csődöt mondott.

"Mivel vallottunk kudarcot? Hogy nem hódítottuk el a Bajnokok Ligáját? Ha ebben a szezonban az lett volna a célkitűzésünk, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját, akkor valóban kudarcot vallottunk, de a valóságban az a helyzet, hogy egyszerűen csak  hosszabb szereplésre is képesek lehettünk volna a sorozatban."

"Nem emlékszem, hogy valaha is azt mondtuk volna, hogy a triplázás a célunk, első helyen a Bajnokok Ligájával, azután a bajnoksággal, majd végül az olasz kupával. Ha azt gondolják, hogy egyik napról a másikra meghatározó csapatot lehet építeni, csak emlékezzenek, hogy már csodát mutattunk be azzal, hogy ismét fontos szereplővé léptünk elő."

"Az elmúlt szezon során a negyeddöntő jelentette a végállomást, a későbbi győztes Bayern München elleni összecsapásokkal. Ebben az évben nem kezdtünk túl erősen, s ez rontotta az esélyeinket, de időre van szükség. Ez már nem ugyanaz a Bajnokok Ligája, amelyikben annak idején én is játszottam, mivel olyan csapatokkal kell szembenézni, amelyekkel gazdasági téren nehéz felvenni a versenyt."

"Nem lenne értelme a homokba dugni a fejünket. Azt gondolom, hogy egy ideig nehéz elképzelni, hogy egy olasz csapat bejusson a Bajnokok Ligája döntőjébe, mivel a kluboknak újjá kell építeniük magukat, hogy beruházásokat hajthassanak végre. Ezt elmondtam két évvel ezelőtt is, s igazam volt."

"Már elmondtam, hogy azért estünk ki, mert nem volt rá lehetőség, hogy játszunk az utolsó mérkőzésen, de nem lett volna szabad ilyen helyzetbe hoznunk magunkat. Ami Isztambulban történt, az egészen elképesztő, s talán a sors üzent ezzel nekünk. Elmondtam a srácoknak, hogy azt kell meglátniuk, hogy miben fejlődhetünk, mivel az a célunk, hogy tovább emeljük a lécet, s történelmet írjunk."
Most a Sassuolo következik, s Conte ismét nehéz mérkőzésre számít.

"Fontos, hogy a jelenről beszéljünk, ne pedig a múltról, s a Sassuolo már a két legfőbb kihívónk, a Napoli és a Roma ellen is döntetlent játszott. Nagyon óvatosnak kell lennünk, nehogy egy harmadik skalpot is begyűjtsenek."

"A legerősebb tizenegyet küldöm majd pályára, tudván, hogy jövő héten Olasz Kupa mérkőzés is vár ránk. Andrea Pirlo, Mirko Vučinić és Claudio Marchisio hiányozni fog, míg Sebastian Giovinco ismét rúgást kapott. Kwadwo Asamoah lehet a megoldás a középpálya közepén."

Az újságírók megemlítették, hogy Carlos Téveznek nem sikerült megtörnie a már négy esztendeje tartó gólképtelenséget a Bajnokok Ligájában.

"Nagyon elégedett voltam a teljesítményével Törökországban, úgy viselkedett, mint egy igazi vezér. Hatalmas vétel volt, mind játékosként, mind a karizmája miatt. Valaki lőhet gólokat, azonban, ha nem dolgozik megfelelően a csapatért, akkor nem leszek vele elégedett:"

forrás: juventuz.blog.hu