Recent comments

Friss Hírek

A Juventus Bolognában is megállíthatatlan volt

Az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 15. fordulójának nyitó mérkőzésén a Juventus 2–0-ra nyert és fontos három pontot szerzett a kiesés elől menekülő Bologna otthonában.


A Juventus a Fiorentinától begyűjtött pofon óta félelmetes formában gyarapítja pontjait a bajnokságban, a 4–2-es firenzei vereség óta gólt sem kapott a Conte-csapat.  

A Bologna nem sok jóra számíthatott, még annak ellenére sem, hogy a Juventus kezdőcsapata – a jövő heti sorsdöntő BL-meccsre tartalékolva – öt helyen is megváltozott az Udinese ellen pályára küldött tizenegyhez képest. 

Az előzetes várakozásokat Arturo Vidal váltotta gólra az első negyedóra véghez érve, a chilei középpályás Peluso passzát vágta Curci kapujának rövid oldalába a hazai védők sokadik megingását kihasználva. 0–1

Minden a vendégek terve szerint alakult, a Bologna küszködött az első 25 percben, jobbára távolról próbálkozott. Diamanti vezérletével inkább a játékrész második felében lendült a támadásba Pioli együttese, de az olasz válogatott játékmester magányos (és sikertelen) harcot vívott a Juve-védők ellen.

A mérkőzés színvonala bőven hagyott kívánni valót maga után, a sárga lapok száma (4) majdnem megegyezett a kaput eltaláló lövések gyakoriságával (5) az első 45 percben. A torinói csapat összességében abszolút megérdemelten vonulhatott előnnyel a szünetre. 

A második félidőben sokkal bátrabb játékkal próbálkozott a Bologna, de a Juventus 60%-on pörögve is kontrollálta a játékot. 

A találkozó ezen szakasza kimondott gólhelyzet nélkül csordogált, az utolsó 20 percre beszállt Carlos Tévez is az első félidőben Mirko Vucinic sérülése miatt pályára küldött Fernando Llorente mellé. A Bologna becsülettel próbálkozott, az hajrára egyre jobban kinyílt és az iramot is felpörgette, a vendégek pedig veszélyes kontrákat vezettek. 

A hazaiakat pusztán a kapuban remek formát mutató Curci védései mentették meg az újabb góltól, de a 90. percben már ő is tehetetlen volt: Giorgio Chiellini Carlos Tévez precízen középre tekert szögletét követően bólintott a hálóba és állította be a végeredményt. 0–2

Bologna–Juventus 0–2 (Vidal 12., Chiellini 90.)

forrás: NSO