Recent comments

Friss Hírek

Pogba: Célom, hogy Deschamps nyomdokaiba lépjek

A húszéves középpályás reméli, hogy hasonlóan sikeres lesz klubfutball és válogatott szintjén, mint a nagy válogatott szövetségi kapitánya volt egykoron játékosként.


Miután az U20-as világbajnokságon győzelemre vezette csapatát példaképe szemei láttára, Paul Pogba bevallotta, hogy szándékában áll Didier Deschamps sikereit elérni úgy a francia válogatott, mint a Juventus mezében.

A középpályás ismét határozott jelenlétével és játékával segítette az U20-as francia válogatottat, amelynek ezúttal Törökország volt az ellenfel szombat est. A Manchester Unitedet is megjárt fiatal tehetség nem csupán a rendes játékidőben és hosszabbításban segítette csapatát, hanem a tizenegyespárbajban is hozzátett csapata teljesítményéhez és gólt szerzett, majd a mérkőzést követően a világbajnokság legjobb játékosa címet is elnyerte.

Paul Pogba minden bizonnyal nehezen tudta megemészteni ezt a rengeteg pozitív élményt, és beismerte, hogy az estét még különlegesebbé tette a tény, hogy a nagy válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps is figyelemmel kísérte a mérkőzést a nézőtérről.

„A döntőt követően bejött az öltözőbe és gratulált nekünk” - mesélte el a húszéves játékos a Fifa.com oldalnak adott interjúban. „Annyira gyönyörű érzés volt előtte diadalmaskodni. Megköszöntem neki és most arra készülök, hogy a nyomdokaiba lépjek. Számomra ő példakép: nagyszerű középpályás volt Franciaország és a Juventus mezében egyaránt.”

Ugyanakkor Paul Pogba belátta, hogy bár az utóbbi tizenkét hónapban letette a névjegyét a legjobb fiatal középpályások között, még sokat kell tanulnia.

„Ez csupán a kezdet lehet” - magyarázta újságíróknak. „A cél az, hogy elérjem azokat a sikereket, amelyekkel Didier Deschamps büszkélkedhet, de ehhez sokat kell dolgoznom.”


Didier Deschamps-nak sikerült játékosként világbajnokságot nyernie 1998-ban, klub szinten pedig három Serie A bajnoki címet, illetve egy BL-trófeát hódított el a torinói évek alatt.

forrás: juventuz.blog.hu