Recent comments

Friss Hírek

A PSG egymaga helyre teszi az olasz foci színvonalát-lapszemle

Gonzalo Higuaín és Pepe Reina borítékolható, bár hivatalosan még be nem jelentett érkezésével újabb nagy neveket szerzett meg a Napoli. 



Ráadásul nem csak az égszínkék klub tudott komoly marketingértékkel - is - bíró sztárokat Olaszországba csábítani, ami mindenképp csak jót tehet a Serie A-nak.

Az olasz sajtó korszakváltást emleget, a szakértők és az egykori játékosok még óvatosan fogalmaznak. 

Az olasz sajtó korszakváltást emleget, a szakértők és az egykori játékosok még óvatosan fogalmaznak. 

A La Gazzetta dello Sport a Gomez-Tévez-Higuaín-Llorente négyes megszerzése után határozottan kijelentette, a sztárok számára ismét vonzó lett a Serie A-ban focizni. Bár Cavani és Jovetics eligazolásával 216 gól "távozott" az olasz élvonalból, minőségi emberek érkeztek a helyükre. 

A címvédő Juventus mellett (amely teljesen átalakította a csatársorát) az Edinson Cavanit elengedő Napoli is nagyon aktív a nyári átigazolási piacon. Gonzalo Higuaín és Pepe Reina megszerzése után az előző idényben ezüstérmes klub a Porto csatárát, Jackson Martinezt szeretné leigazolni.


"Serie A: jönnek a nagy nevek" címmel kétoldalas összeállítást közölt az olasz élvonalba érkező sztárjátékosokról a La Gazzetta dello Sport csütörtöki száma. Az időzítés nem véletlen, hisz Hiugaín megszerzése után kijelenthető: az idei nyár - eddig - fantasztikusan alakul az olasz együttesek számára. Európai szinten is meghatározó labdarúgókat sikerült megszereznie a Juventus-Napoli kettősnek. Llorente ingyen, Carlos Tévez pedig 9+6 millió euróért érkezett Torinóba.

A címvédő tehát teljesen átalakította a csatársorát, miközben a Napoli igyekszik ésszerűen elkölteni a Cavaniért kapott 64 milliót. A PSG-hez távozó uruguayi támadót a rendkívül gólerős Gonzalo Higuaínnal próbálja pótolni, miközben Jackson Martínez megszerzéséhez is nagyon közel került. Mario Gomez – bónuszokkal együtt – 21 milliójába került a Fiorentinának, amely a Jovetics elengedéséért kapott összeg egy részét fordította a német csatárra. Négy sztárjátékos, négy kiváló támadó. Összesen 640 gól "érkezett" nekik köszönhetően a Serie A-ba.

Talán furcsa leírni, de Leonardónak (az Inter és a Milan volt edzőjének) nagyon sokat köszönhetnek az olasz klubok. Amióta a brazil szakember sportigazgatónak állt a PSG-hez, a francia klub 275 millió eurót költött el az olasz bajnokságban. Ezt a komoly pénzösszeget próbálják most erősítésekre fordítani a csapatok. 

Érdekes, a komoly költekezésből ezúttal kimaradni látszik a két milánói együttes, miközben az elmúlt napokban a Roma is "beindult". A brazil Marquinhosért kapott 32 millió euróból sikerült megszerezni a PSV-től Strootmant. A holland játékos várhatóan De Rossi mellett kaphat szerepet a középpálya közepén, márpedig ez egy komoly hiányposzt volt a fővárosiaknál.

forrás: hatharom.com