Recent comments

Friss Hírek

Milan: A Tim kupa lesz a csapat első erőpróbája

Kedd este rendezik a 13. TIM kupát a Juventus, a Milan és az olasz élvonalba frissen feljutó Sassuolo részvételével.

 
Megkezdődött a felkészülési időszak, a csapat már lejátszotta első barátságos mérkőzését, az ellenfél a Serie-D-ben szereplő Pergolettese csapata volt, végül a Milan 5-1-re diadalmaskodott. A következő mérkőzés a Tim kupán lesz, a Juventus és a Sassuolo lesz az ellenfél.

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője kijelölte 23 fős keretét a kedd este rendezendő Tim kupára. A keretben szerepel a fiatal játékosok közül Piccinocchi és Kingsley Boateng neve is.

Kapusok: Christian Abbiati, Marco Amelia, Gabriel;

Védők: Luca Antonini, Daniele Bonera, Kevin Constant, Philippe Mexés, Cristian Zaccardo, Cristian Zapata;

Középpályások: Kevin-Prince Boateng, Bryan Cristante, Urby Emanuelson, Nigel De Jong, Antonio Nocerino, Andrea Poli, Mario Piccinocchi, Rodney Strasser, Bakaye Traoré;

Támadók: M’Baye Niang, Nnamdi Oduamadi, Andrea Petagna, Kingsley Boateng, Robinho.

A Tim kupát 2001-óta minden évben a nyári felkészülési időszakban rendezik, a Milan, a Juventus és az Inter részvételével. A 2013-mas kiírásban az Inter lemondta a részvételt, és a Serie-A-ba frissen feljutó Sassuolo elfogadta a meghívást.

A tornán három mérkőzést rendeznek. A találkozók 45 percesek és ha a rendes játékidőben, jelen esetben ha 45 percet követően döntetlen az állás, akkor tizenegyes rúgások következnek. 

Az a csapat, amely rendes játékidőben győzi le ellenfelét, három pontot kap. Ha büntetőrúgások során győznek, akkor 2 pont jár. A rendes játékidőben való vereségért 0 pont jár, a büntetőpárbaj során vereséget szenvedő csapat 1 pontot kap.A torna helyszíne minden évben más. 

A legtöbb tornagyőzelmet az Inter szerezte. A nerrazzurrik összesen 8 alkalommal diadalmaskodtak, őket követi a Milan 3, majd a Juventus 1 kupagyőzelemmel.

A 2013-mas Tim kupát Reggio Emiliában rendezik a Mapei stadionban. A szervezők bejelentése szerint a tornára az összes jegy elkelt, tehát teltház előtt játszanak a csapatok. A találkozót körülbelül 20 ezer néző tekinti majd meg élőben. A Milan 20:45-kor a Juventus ellen lép pályára, majd a mérkőzés vesztese 21:45-kor, a győztese 22:45-kor találkozik a Sassuolóval.

A mérkőzéseket a Digi Sport 1 élőben közvetíti.

forrás: acmilan.hu