Recent comments

Friss Hírek

Conte: Nyitott bajnokság elé nézünk

A Juventus mestere készen áll harmadik bajnoki címét is megnyerni a 3-5-2-es formációval, de többek között szót ejtett az átigazolásokról, jövőbeli célokról, taktikai hadrendről és még Guardiolának is odaszólt egyet.


Az Öreg Hölgy idén is abszolút favoritként vág neki az új szezonnak, de az olasz taktikus észleli a riválisok fenyegető megerősődését, akik szintén célba veszik a Scudettót.

“Megváltoztak a klubok értékei és a riválisok is egyre erősebbek. Nagyon nyitott bajnokság elé nézünk. A Juve, a Milan és az Inter hagyományosan bajnok esélyesként indulnak, de a Napoli egy remek edzővel a fedélzetén és 75-80 millió euró értékű igazolásaival szintén sokat erősödött.” – nyilatkozta Conte a Gazzetta dello Sportnak, majd kitért a többi együttesre is:

“A Fiorentina nem alaptalanul reménykedik. Nem csak Mario Gomez, hanem Guiseppe Rossi is nagy erősítés, akit néhányan talán lebecsülnek. A Lazio is erősödött, masszív a keret és taktikailag is erősnek tűnnek. A Roma pedig a Marquinhos eladásából befolyt összegből ( a PSG 32 millió euróért szerezte meg a védőt) szintén erősíthet. El kell ismerni, hogy nagy üzletet ütöttek nyélbe.” – értékelt a Juve edzője.

A Juventusnak idén is a bajnokság megnyerése a fő célja, de Conte hangsúlyozta, hogy nem a győzelem az egyetlen céljuk.

“Klubként is fejlődni akarunk és ez nem feltétlenül jelent győzelmeket. Az Inter triplázni is képes volt, de semmit sem építettek fel a szezonjukban. Biztos vagyok benne, hogy mi tovább tudunk majd fejlődni az idei szezonban. Gazdaságilag is igyekszünk fenntartani az egyensúlyt, amire azért van szükség, hogy a jövőben többet költhessünk. Jelenleg azonban erre nincsen lehetőségünk, így továbbra sem költünk annyit, mint a riválisaink.”

A Bayern München újdonsült trénere, Pep Guardiola azonban nemrég erős pénzügyi erővel azonosította a Juventust.

“Guardiola a Bresciás időkben ragadt. Apró pénzért igazolt a klubhoz nem igaz…? Jobb lenne, ha mindenki a saját portáján nézne körül. 

Összehasonlítva magunkat a nagy európai klubokkal, kezdünk felzárkózni hozzájuk és reméljük, hogy utol is érjük őket. Különben is, jóval az eltervezett időpont előtt járunk. Amikor kineveztek az volt a kitűzött cél, hogy legkésőbb a harmadik szezonban nyerjük meg a Scudettot… Amióta itt vagyok sikerült csökkenteni a megvett és az eladott játékosok közötti pénzügyi rést.”

“Az első közös Scudetto évünkben nyolc játékosunk volt a kezdőben, akik kétszer is a hetedik helyen végeztek előtte. Arturo Vidalt 9 millió euróért szereztük meg, míg a Napoli ugyanabban az évben 18 milliót adott ki Gokhan Inlerért. Nonszensz, hogy rengeteg pénzt adnánk ki. Ez nem igaz.” – tette a helyére a dolgokat határozottan Conte.

A torinói óriások ezen a nyáron mindössze 25 millió euróért szereték meg Carlos Tévezt, Fernanado Llorentét és Angelo Ogbonnát.

“Tévez rendkívűli. Igazi profi és remek személyiség, aki mindig a rendelkezésedre áll. Kivételes a munkához való hozzáállása. Llorente pedig egy igazi atléta alkat. Mentálisan is rendben van, öröm nézni az edzéseken. 

További igazolások? Meglátjuk. Beszéltem erről a klubbal, de ez csak ránk tartozik. Azonban annyi bizonyos, hogy előbb el kell adnunk ahhoz, hogy újabb játékost igazolhassunk.”

“Giaccherini? Nagyon kemény döntés volt a feláldozása. Senki mást nem adtunk el rajta kívűl, de tudjuk mit kell tennünk.”

Az utóbbi időben felvetődött, hogy Conte készen áll taktikai módosításokat eszközölni annak érdekében, hogy a Bajnokok Ligájában is versenyképesebb legyen a csapata, amiről a követlezőket mondta:

“Ugyanaz marad a játékunk alapelve. Labdatartás, magas intenzitású mozgás, szervezettség, kellő agresszió és egyensúly. A formáción lehet változtatni, de ehhez a kerethez a 3-5-2 a legalkalmasabb felállás, mert ez kihozza a játékosok erősségeit. Az egy közhely, hogy Európában nem lehet három védős rendszerben nyerni. A 4-3-3-hoz meg nincsenek meg a kellő szélsőink.”

forrás: Juventusfc.hu