Recent comments

Friss Hírek

Sampdoria: Laczkó azért harcol, hogy a Serie A-ban játszhasson

Hétfőn hivatalosan is bejelentették a klubok, hogy az augusztus 4-től Magyarországon edzőtáborozó Sampdoria a Sopronnal és a Haladással is megmérkőzik hazánkban. 


Az olasz élvonalbeli együttes magyar légiósa, Laczkó Zsolt a Nemzeti Sport Online megkeresésére elmondta, úgy készül, ő is a kerettel tarthat a magyarországi edzőtáborba, és tovább küzdhet azért, hogy a következő szezonban számoljanak vele, lehetőséget kapjon a genovai csapatban a Serie A-ban is.  

A Serie A legutóbbi idényét a 14. helyen záró Sampdoria augusztus 4-én utazik Magyarországra, a büki edzőtáborba, ahol hat napig készül, és augusztus 6-án 19 órától Szombathelyen a Haladás vendégeként, majd három nappal később Sopronban, az NB II-es SVSE otthonában lép pályára felkészülési meccsen – derült ki a klubok hétfői hivatalos tájékoztatásából.

A kérdés már csak az, hogy Laczkó Zsolttal a soraiban érkezik-e hazánkba a genovai klub.

„A Sampdoria eddigi összes nyári felkészülési meccsén lehetőséget kaptam, így úgy készülök, hogy Magyarországra is a kerettel tarthatok – adta meg a választ a Nemzeti Sport Online-nak a védelemben és a középpályán is bevethető, 21-szeres válogatott játékos. 

– Számunkra a magyarországi edzőtáborozással kezdődik meg a nyári felkészülés második szakasza, miután korábban Genovában és Torino közelében a hegyekben is készültünk. A keretünk még folyamatosan változik, így egyelőre nem tudni, pontosan kik utazhatnak vasárnap Magyarországra. A végleges névsor a szombati, a Marseille ellen tervezett felkészülési találkozó után lesz ismert.”

Laczkó legutóbb a másodosztályú Vicenzában szerepelt kölcsönben, de több hónapig sérülés hátráltatta, és a nyáron, miután visszakerült a Sampdoriához, arról írtak olasz források, hogy Delio Rossi vezetőedző és stábja várhatóan nem számít rá, ezért valószínűleg távoznia kell.  

„Eddig semmilyen jelét nem tapasztaltam annak, hogy nem számolnának velem, ezt nekem nem jelezték, az eddigi meccseken rendre lehetőséget kaptam, a teljes nyári felkészülést a csapattal végeztem – mondta ezzel kapcsolatban a 26 éves labdarúgó. – Számomra új az edző, még nem dolgoztunk együtt, ezért most az ismerkedés szakaszában vagyunk. A sérülésem óta a mostani az első igazi alapozásom. Nagyon komoly munkát végeztünk az elmúlt három hétben, amit végig bírtam, semmilyen problémám nem volt. Ez azért fontos, mert ha az alapozásnak köszönhetően megvan a megfelelő erőállapotom, akkor meg fog jönni a formám is. A formába hozás időszaka most következik.”

Laczkó tudja, sokat kell dolgoznia azért, hogy a magyarországi edzőtábort követő, a bajnoki szezonra szóló kerethirdetésnél is számoljanak vele, de az a célja, hogy az olasz élvonalban szerepelhessen a Sampdoriával, ezért felveszi kesztyűt.

„Most még bő kerettel dolgozunk, az én posztomon is többen vannak. Jelenleg három-öt-kettes rendszerben játszunk, ami azt jelenti, hogy a szélső középpályásnak, amely poszton számolnak velem, a teljes bal szélt be kell játszania, védekezésben és támadásban egyaránt, amolyan bal oldali »mindenesként«. Ez a szisztéma nagyon jó, fekszik nekem, hogy a védekezés mellett a támadásépítésben is részt vehetek. Egyértelműen azért dolgozom, hogy mindent megmutathassak magamból a felkészülés során, mert szeretnék a Sampdoriában maradni” – fogalmazott Laczkó.  

A ballábas futballistának még egy évig szól a szerződése a Sampnál, így az tűnik logikusnak, hogy a nyáron – ahogy erről korábban menedzsere, Filipovics Vladan is nyilatkozott az NSO-nak – vagy megtartják, vagy végleg eladják (az újabb kölcsönszerződés nem valószínű). 

Laczkó azonban egyelőre nem gondol az utóbbi opcióra, és jövő héten Magyarországon is igyekszik mindent megtenni azért, hogy maradhasson a genovaiaknál, akik augusztus 24-én hazai pályán a Juventus ellen kezdik meg a bajnokságot.

forrás: NSO