Recent comments

Friss Hírek

Milan: Allegri a Tim kupáról, a Sassuolóról, Robinhóról és El Shaarawyról

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője hétfő délután megtartotta sajtótájékoztatóját. 



Az olasz szakember beszélt a Tim kupáról, Robinhóról, El Shaarawyról és a Serie-A-ról is.

A Milan kedd este lép pályára a Tim kupán. Az ellenfél a Juventus és a Sassuolo csapata lesz. A felkészülési tornán 45 perces mérkőzéseket rendeznek. 

Massimiliano Allegri, a csapat vezetőedzője megtartotta a meccs előtti szokásos sajtótájékoztatóját.

„Trofeo Tim? Ez lesz az első fontosabb erőpróba. A játékosok fizikailag rendben vannak és a csapat jó teljesítményt nyújtott a Pergolettese elleni barátságos meccsen. Az első tétmérkőzésünk a Bajnokok Ligája selejtezőjében lesz. Ezek a barátságos mérkőzések segítenek, hogy a játékosok a lehető legjobb formában legyenek. Milyen felállásban fogunk játszani? Ez a mérkőzéseken nyújtott teljesítménytől függ. A csapat az előző évhez képest taktikailag javult” – mondta Allegri a sajtótájékoztatóján.

„Sassuolo? Jó a kapcsolatom az elnökkel, Squinzivel és az összes alkalmazottal. Jó érzés lesz találkozni velük és a bajnokságban is – ugyanez a helyzet a Livornóval.  

Juventus? Ők a bajnokság esélyesei. Nagyon jól igazoltak, Tévezt, Llorrentét és Ogbonnát is megszerezték. Tisztában vagyunk azzal, hogy a következő szezon sokkal nehezebb lesz, mint az előző. A Juventuson kívül további hat csapat küzd a Bajnokok Ligája helyezésekért.

Inter? Mazzarri vezetése alatt jelentősen megerősödött a csapat és hetente egyszer lépnek pályára, mivel nem érdekeltek a Nemzetközi kupában.

Roma? Ők is erősödtek, megvásárolták Strootmant, aki fiatal kora ellenére rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Továbbá a Napoli, a Lazio és a Fiorentina is versenyképes csapatot tud felállítani a pályára, így sokkal nehezebb dolgunk lesz. 

Balotelli és Tévez? Jobban jártunk, hogy Balotellit szerződtettük, bár Tévez egy klasszis. Eddig három játékos érkezett, Saponara, Vergara és Poli. Vergara 1994-ben született.Ha valaki távozik, akkor új játékos érkezik.”


Robinho? Rendkívüli tulajdonságokkal rendelkezik és boldog vagyok, hogy maradt. Ő rengeteg pluszt adhat a csapatnak a pályán.

Robinho trequartinstaként? Ez a játékostól függ. Nehéz elképzelni, hogy támadó-középpályásként játsszon. A játékosok tudják, hogyan kell felkészülni mentálisan és fizikailag az új szezonra. Boateng most támadó-középpályásként játszik, mivel Saponara fáradtságra panaszkodott az U21-es Európa-bajnokságon való részvétel miatt. Boateng és Emanuelson trequartista. Boateng viszont középpályásként is tud játszani, ahol ki tudja használni fizikai és technikai tulajdonságait is”
„Pazzini keményen edz. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor október végéig felépül. 

El Shaarawy és Robinho együtt a pályán? Nos, mi a következő szezonban három játékossal fogunk támadni. Két lehetőség van: egy trequartista és két támadó, vagy pedig két trequartista és egy csatár.

El Shaarawy? Még nem beszéltem vele, pihenésre van szüksége, hogy feltöltődjön. Rendkívülien játszott a szezon első felében, de aztán elfáradt és ez érthető. Nála nincs taktikai probléma. Ő részese a csapat jövőjének. 

Saponara? Az U21-es Európa bajnokságon úgy játszott, hogy fizikai problémái voltak. Az orvosi stáb azon dolgozik, hogy megfelelő állapotban legyen, és ne sérüljön le komolyabban. 

De Jong? Egyre jobban teljesít, pedig már közel 8 hónapig sérült volt. A következő hetekben azon dolgozik, hogy visszanyerje erőnléti állapotát”

Elég az 5 középhátvéd? Vergara egy fiatal játékos, úgy gondolom, hogy 5 középhátvéd több mint elég. 

A Milan még nem szerződtetett nagy játékost? Mi már januárban leigazoltuk Mario Balotellit. Összességében a jelenlegi kerettel fogunk nekivágni a szezonnak. 

Honda? Ő még a CSZKA Moszkva játékosa, és nem szeretek olyan játékosokról beszélni, akik más klubnál vannak. Honda technikailag képzett és nemcsak támadó-középpályásként, hanem szélsőként is bevethető” – fejezte be.

forrás: acmilan.hu