Recent comments

Friss Hírek

Milan: Milanellói szezonkezdet Berlusconival

A milanellói edzőközpontban ma hivatalosan is kezdetét vette a 2013/2014-es idényre való felkészülési időszak.

 
Tíz órakor már több száz Milan szimpatizáns érkezett az edzőközpont elé, hogy üdvözölhessék a csapatot,  illetve autogramot kérhessenek a játékosoktól. 


Megérkezett Nigel De Jong és Antonio Nocerino is.  

A várakozások szerint Adriano Galliani és Massimiliano Allegri sajtótájékoztatóján a két új szerzemény, Andrea Poli és Riccardo Saponara is bemutatásra került. 


Fél 11 tájékán Gabriel, Urby Emanuelson, Luca Antonini, Didac Vila, Cristian Zaccardo, Bryan Cristante és Andrea Petagna is megérkezett. Még nem volt 12 óra, de már Bartosz Salamon, Marco Amelia, Cristian Zapata, Sulley Muntari, Kevin Constant, Bakaye Traoré és Robinho is befutott.


Egy óra előtt Silvio Berlusconi elnök is megérkezett Milanellóba. Még előtte Philippe Mexés és Kevin-Prince Boateng is megjelent, illetve Ariedo Braida üdvözölte a jelenlévő szurkolókat.

Az első napon nem vett részt Taye Taiwo, aki a török Bursasporban folytatja pályafutását. A nigériai balhátvéd három évre írt alá új együtteséhez. Szintén nincsenek ott azok, akik a Konföderációs kupán vettek részt. Ők várhatólag július 24-én állnak edzésbe.

A két korábbi Primavera játékos, Bryan Cristante és Andrea Petagna nyilatkozott a Milan Channel mikrofonjainak.

“Ez egy fontos nap számomra és remélhetőleg majd kapok lehetőséget a felnőtteknél. Jók a technikai képességeim, hasonló a stílusom Riccardo Montolivóéhoz” – mondta Cristante, aki várhatólag Montolivo cseréje lesz a szezonban.

“Mindent megteszek, hogy minél tovább az első csapat keretéhez tartozhassak. Az edző dönti el, hogy kapok-e lehetőséget tavasszal is. Egy álom számomra, hogy itt lehetek. Jelen pillanatban Balotelli a világ egyik legjobb csatára, szeretnék a lehető legtöbbet tanulni tőle. Több poszton is tudok játszani, akár két ill. három támadós rendszerben is” – mondta Petagna. 

A fiatal olasz támadó idén a felnőtt és a Primavera csapat tagja is lesz egyaránt, Petagna a sérült Giampaolo Pazzinit fogja helyettesíteni.


A játékosok megebédeltek, majd aláírásokat osztogattak a drukkereknek. A várakozások szerint nem vesz részt a sajtótájékoztatón Silvio Berlusconi. Robinho aláírásokat osztogat. A brazil közel áll a Santoshoz, a hírek szerint a nap végén elbúcsúzik társaitól. 



Eközben a Curva Sud transzparensekkel, zászlókkal és dalokkal üdvözli a játékosokat. Megjelentek a látványos pirotechnikai eszközök.


M’Baye Niang, a Milan francia támadója nyilatkozott a Milan Channelnek. “Jó volt pihenni egy ilyen kemény szezont követően. Remélem, hogy az idei szezont sokkal jobban fogjuk kezdeni, mint a tavalyit. Boldogsággal tölt el látni az elszánt szurkolókat. Az új idényben szeretnék több játéklehetőséget. Csatárként sokkal higgadtabban kell befejezni a támadásokat. Szeretnék gólokkal hozzájárulni a csapat eredményeihez”

forrás: acmilan.hu