Recent comments

Friss Hírek

Cassano döfése, Mazzarri miatt távozott - lapszemle

„Cassano giáattacca” vagyis „Cassano máris támadásba lendült” címmel egyoldalas interjút közölt a Parma friss igazolásával a La Gazzetta dello Sport pénteki száma.


Az Intertől érkező támadó beszélt a klubváltás okairól és elárulta, Walter Mazzarri miatt hagyta el a milánói fekete-kékeket. Ami biztos, Antonio Cassano rögtön a Parma-szurkolók kedvencévé vált. A 99-es mezt választó játékos csütörtöki bemutatójára háromezren látogattak ki a Stadio Tardinibe.

Az első meccset megnyerte. Antonio Cassano máris meghódította a pármaiak szívét. A csapat új sztárigazolását 3000 szurkoló fogadta a Stadio Tardiniben, a „vezess minket Európába” rigmus kíséretében. Cassano mosolygott, integetett, fogadta a gratulációkat, és lélekben felkészült pályafutása újabb komoly feladatára. Nagyon régen volt már 1999. december 11-e, amikor mindössze 17 évesen a Lecce elleni derbin bemutatkozhatott szülővárosa, a Bari csapatában. Azóta Cassano megfordult a Romában, játszott a Real Madridnál, Pazzini társaként majdnem a BL csoportkörébe vezette a Sampdoriát, majd szerepelt mindkét milánói együttesben. A Parma pályafutása hetedik klubja lesz, igaz azt kevesen tudják, hogy könnyen lehetett volna az első is. Mielőtt Cassano a Barihoz került volna, járt próbajátékon a sárga-kékeknél és az Internél. Akkor nem kellett, most azonban Tommaso Ghirardi elnök megváltóként tekint rá. „Amióta én vagyok a Parma első embere, ilyen fontos igazolásunk még nem volt. Ez amolyan ajándék tőlem a városnak, a klub alapításának 100. évében. Bizakodóak vagyunk, Antonio vezetésével komoly célokat tűzhetünk ki magunk elé” - mondta Ghirardi.

„Már az első nap, amikor Leonardi, a klub sportigazgatója kapcsolatba lépett velem, éreztem, hogy nagyon akarnak. Nálam nincs különbség egy Parma vagy az Inter között. A következő idény ráadásul a világbajnokság éve, én pedig rendszeresen játszani szeretnék. Biztos vagyok benne, hogy a váltással jól jártam. Az Internél sokan szerettek, jól is bántak velem, szóval köszönet jár Morattinak, Brancának és Ausiliónak. De nem jár köszönet Mazzarrinak. Miatta jöttem el. Mielőtt aláírta volna a szerződését, azt mondta, számol velem, nem sokkal később viszont kijelentette, nincs helyem az együttesben” - nyilatkozta a Gazzettának Cassano. Érdekes vélemény főleg annak fényében, hogy Mazzarri határozottan állítja, amióta ő az Inter vezetőedzője, nem beszélt a játékossal. A szakember elmondta, utoljára a tavaszi Napoli-Inter meccsen látta Cassanót, azóta nem találkoztak. A pénteki Gazzettában meg is jelent egy 2007-es fotó, melyen még Sampdoria alkalmazottként ölelkezik a furcsa story két főszereplője. Úgy tűnik Antonio most nincs ennyire barátkozós kedvében.

„Nyugodt, boldog, de harcos Cassanót ígérhetek. Tudom, hogy nagy a teher a vállalom, és szeretnék is megfelelni Ghirardi elnök úrnak. Nem lesznek balhék, odafigyelek magamra, hisz az a cél, hogy valami olyasmit érjünk el, mint anno a Sampdoriánál. Tisztában vagyok azzal, hogy nem hoztam ki eddigi pályafutásomból azt, ami benne volt. De itt, Parmában lesz lehetőségem kiteljesedni” - adott hangot eltökéltségének Cassano.

forrás: hatharom.com