Recent comments

Friss Hírek

Buffon: Még nem vagyunk a spanyolok szintjén

Gianluigi Buffon szerint az olasz labdarúgó-válogatott még nincs a spanyolok és a brazilok szintjén, de jó úton jár, és a 2014-es világbajnokságig még sokat fejlődhet. 


A Juventus kapusa szerint a squadra azzurra a Konföderációs Kupán megmutatta, hogy számolni kell vele.

„Sikeres volt a szereplésünk, megmutattuk, hogy bármelyik válogatottal fel tudjuk venni a versenyt – mondta a brazíliai tornán a harmadik helyen végző olasz válogatott kapusa a FIFA honlapjának adott interjújában. – Még nem vagyunk a spanyolok és a brazilok szintjén, de az elmúlt két évben fokozatosan fejlődtünk. Most nincs értelme párhuzamokat vonni más csapatokkal, de a Konföderációs Kupán megmutattuk, miért tisztelik az olasz labdarúgást.”

„A Konföderációs Kupa arra is nagyszerű volt, hogy tapasztalatot szerezzünk a helyszínről, sok olyan apróságot megtudtunk, ami megkönnyíti a felkészülésünket a világbajnokságra. Olyan dolgokra gondolok, mint az időjárás, de sok más szempontból is előnybe kerültünk számos riválisunkhoz képest” – mondta Buffon.

Az olasz válogatott  hat forduló után, néggyel a zárás előtt négy ponttal előzi meg Bulgáriát a vb európai selejtezősorozatának B-csoportjában.

forrás: NSO