Recent comments

Friss Hírek

Milan: 60 millió euróval csökkentették a fizetéseket


Az AC Milannál komolyan gondolják a klub anyagi helyzetének stabilizálását, a piros-feketék 60 millió euróval (több mint 16,5 milliárd forinttal) csökkentették a kiadásaikat. 

A Milan idén nyáron megvált legtöbbet kereső játékosától, Zlatan Ibrahimovicstól, aki nem csak magasságával és hihetetlen gólérzékenységével emelkedett ki az olasz bajnokság mezőnyéből. 

A svéd klasszis mellett Thiago Silva, és több szenátor is búcsút intett Milánótól, akik szintén nem aprópénzért kergették a labdát a lombárd klubnál. 

A távozó játékosok után a La Gazzetta dello Sport kimutatása szerint a klubot terhelő költségek (bérek, bónuszok és az azok után fizetendő járulékok) 190 millió euróról 130 millióra csökkentek.

A Milannál azonban az új igazolásoknál is fontos szempont a fizetés kérdése. A hírek szerint a klub vezetői nem fognak évi 4 millió eurónál többet kínálni egyetlen érkező játékosnak sem, így ha a piros-feketék nagy neveket szeretnének igazolni, a játékosoknak is áldozatot kell hozni a klubcsere érdekében. 

A Milant idén nyáron leggyakrabban Kakával, Carlos Tevezzel, és Edin Dzekóval hozták kapcsolatba, de mindhárom játékos keresete magasabb az olasz klubnál meghatározott fizetési sapkánál.

 A legtekintélyesebb olasz napilapnál úgy számolnak, hogy a Milan bevételei a jövő évben sem nőnek, aminek két fő oka a saját stadion hiánya, valamint a televíziós jogdíjak után befolyó pénzösszeg stagnálása.

Az biztos, hogy augusztus végéig még lesznek változások a Milan keretében, de a változás mértéke nagyban függ egy esetleges új bevételi forrás megjelenésétől. 

A hétvégén olyan hírek láttak napvilágot, hogy Silvio Berlusconi szívesen látná a klub támogatói között az orosz óriáscéget, a Gazpromot, és ez ügyben már fel is vette a kapcsolatot barátjával, Vlagyimir Putyinnal.


acmilan.hu