Recent comments

Friss Hírek

Inter-, Napoli- és Lazio-siker, ikszelt a Roma


A Serie A 1. fordulója vasárnap esti meccsdömpinggel zárult: Pescarában simán győzött az Internazionale, Bergamóból vitte el a három pontot a Lazio, az AS Roma az utolsó pillanatban mentette döntetlenre a Catania elleni találkozót. 

Palermóban nyert déli presztízscsatát a Napoli, Tőzsér Dániel a 67. percben szállt be a Cagliarit legyőző Genoába. 


PESCARA–INTER

A Serie A-ba hosszú idő – majd' húsz év – után visszatérő Pescara nem kezdett rosszul, Jonathas veszélyeztetett először a meccsen, majd Vladimir Weiss esett el Javier Zanetti mellett, tizenegyest viszont nem kapott, csak egy sárgát...

Gianluca Caprari szabadrúgásával ismét az Inter-kapu volt veszélyben, aztán „megérkeztek” a vendégek, és percek alatt kettős csapást mértek a házigazdákra. 

Előbb Zanetti indította a jobb oldalon Diego Militót, aki élesen keresztbe lőtt, a hosszún érkező Wesley Sneijder pedig a kapuba továbbított. 

A következőt is teljesen kijátszották a fekete-kékek: most Sneijder indította az akciót, a debütáns Antonio Cassano a bal oldalon lépett ki, majd gólt rúgatott Diego Militóval.

A hosszú sérültlistával (és ennek megfelelően elég érdekes kispaddal) rendelkező Internek egy-két Pescara-lehetőséget kellett még kivédekeznie a szünet előtt, Castellazzi védte Capuano és Cascione fejesét is, maradt a 0–2.

A második félidőben az Inter magabiztosan és kényelmesen tartotta az előnyt, igaz, kevésbé koncentrált jól, mint az elsőben – Milito egy az egyben kilépve kicsit túl lazán emelt, nem is talált kaput. 

A 81. percben aztán a vendégek ismét mintaszerű akciót vezettek, Milito húzott el a jobb szélen, passzát Coutinho váltotta gólra. 

Az Internazionale nagyon sima győzelemmel nyitott a bajnokságban, a Pescarát megroppantotta a gyorsan bekapott két gól az első félidőben.


ROMA–CATANIA




Az edzőként a „farkasokhoz” visszatérő Zdenek Zeman pazar fogadtatást kapott az Olimpicóban, de félidőben már rosszabb volt a hangulat, mivel a Catania Giovanni Marchese góljával a 29. percben megszerezte a vezetést, sőt, Alejandro Gómez a másodikat is belőhette volna, de hiába vezette egy az egyben a labdát Maarten Stekelenburgra, a rövidebbet húzta a holland kapussal szemben.

 Meg is bánta ezt a vendégcsapat, mert Pablo Osvaldo megszerezte az új szezon első Roma-gólját az 59. percben egy pazar ollózással, igaz, nem sokáig tartott a hazai öröm: Gómez tíz perccel később ismét a Cataniának szerzett vezetést. 

A Roma fölényben támadott, de sokáig mindhiába – hogy aztán a Totti helyére beállt 18 éves uruguayi Nicolás López megszerezze első Serie A-gólját a 91. percben, megmentve egy pontot a fővárosiaknak. 

A remek egyenlítő gól után a Cataniának majdnem volt még válasza, de Castro emelése a lécről jött vissza, 2–2 lett a vége.


A TÖBBI PÁLYÁN 

A hazai csapatok nem lehettek büszkék első félidei teljesítményükre, mert 45 perc után egy árva gólt sem tudtak felmutatni (a Milan ugyebár vasárnap kora este szintén gólképtelen volt a Sampdoria ellen). 

A hazai gólcsend egészen az 51. percig tartott, mikor a korábban már egy tizenegyest elhibázó Genoa Alexander Merkel révén megszerezte a vezetést a Cagliari ellen. 

Tőzsér Dániel a 67. percben állt be a genovai piros-kékekhez, akik Ciro Immobile találatának köszönhetően végül kétgólos győzelmet arattak.

Délen nagy presztízscsatát játszottak, a Palermo a szünetben hátrányban vonulhatott az öltözőbe a Napoli ellen egy Hamsík-gól után – a szlovák középpályás brutális erővel lőtt a rövidbe közvetlenül a félidő vége előtt. 

A második félidőre két nápolyi gól jutott, a hajrában Christian Maggio révén növelte az előnyt a vendégcsapat, majd Edinson Cavani küldte padlóra végleg a Palermót.

A Lazio Hernanes góljával korán megszerezte a vezetést Bergamóban, és meg is tartotta azt az Atalanta ellen. 

A Chievo gólfelelőse, Sergio Pellissier 300., a veronai csapat színeiben vívott meccsén is betalált, csapata bedarálta a Bolognát. 

A Siena–Torino meccs gól nélkül végződött – ez volt az első forduló egyetlen 0–0-s döntetlenje az olasz élvonalban.

 Pescara–Internazionale 0–3 (Sneijder 17., D. Milito 19., Coutinho 81.)

 Roma–Catania 2–2 (Osvaldo 59., N. López 91., ill. Marchese 29., A. Gómez 69.)

 Siena–Torino 0–0

 Genoa–Cagliari 2–0 (Merkel 51., Immobile 85.)

 Palermo–Napoli 0–3 (Hamsík 45., Maggio 79., Cavani 88.)

 Chievo–Bologna 2–0 (Pellissier 65., Cruzado 79.)

 Atalanta–Lazio 0–1 (Hernanes 17.)



NSO.hu