Recent comments

Friss Hírek

Hazai sikerrel kezdett a Juventus, Giovinco megsérült


Nyögvenyelős első félidő után négy perc alatt eldöntötte első bajnokiját a Serie A 2012–2013-as idényében a bajnoki címvédő Juventus, amely Arturo Vidal kihagyott tizenegyese után Stephan Lichtsteiner és a Parma-specialista Andrea Pirlo góljával legyőzte a Parmát. 

A siker vezéráldozattal járt, az előző csapata ellen játszó Sebastian Giovincót hordágyon kellett levinni a pályáról. 


A Juventus, akárcsak egy éve, a Parma vendégül látásával kezdte el a bajnoki idényt, s bár a legutóbbi vereségét (még a 2010–2011-es idényben) éppen a kék-sárgák ellen szenvedték el a torinóiak, az előző bajnoki címet veretlenül megszerző „zebráktól" elvárták a szurkolók a diadalt. 

Még a sérült Gianluigi Buffon, Simone Pepe, Lúcio, Mauricio Isla és Martín Cáceres távollétében is.

Az előző szezont a Parmában befejező Sebastian Giovinco immár a Juventus csatársorában kezdett Mirko Vucsinics mellett, de az őt érintő első feljegyezhető esemény a színészkedésért kapott sárga lapja volt. 


Az első fél óra legnagyobb helyzete Vucsinics előtt adódott, de Andrea Pirlo szabadrúgása után a kapu fölé fejelt. A 33. percben aztán Stephan Lichtsteiner iramodott meg (lesről!) a kapu felé, a kifutó Antonio Mirante buktatta, a játékvezető pedig büntetőt ítélt.

A tizenegyeshez Arturo Vidal állt oda, ám Mirantéba rúgta a labdát. 

A nagy helyzet kimaradt, de mivel a Parmának szinte momentuma sem volt az első félidőben, sejteni lehetett, hogy csak idő kérdése a címvédő gólja.

 A szünet után növelte is a tempót a Juventus, tíz perc alatt több helyzetet is kidolgozott, s az 55. percben Kwadwo Asamoah bal oldali elfutása után a tizenhatos és az alapvonal találkozásáról laposan középre passzolt labdáját Lichtsteiner a lefagyott védők között kilépve középről, az öt és felesről a kapu közepébe passzolta (1–0).

 A Parma a kapott gól után még inkább elveszítette a hitét, s négy perc múlva jött a második gól is: Pirlo 25 méterről végzett el szabadrúgást, laposan ellőtte a labdát a sorfal mellett, s bár Mirante odaért, vetődésekor a labda átszelte a gólvonalat – legalábbis a gólvonalon helyezkedő asszisztens szerint –, így máris kettő gól volt a különbség (2–0). 

Pirlónak ez volt a hetedik gólja a Parma ellen a Serie A-ban – ennyiszer egyik rivális ellen sem talált be a sárga-kékeknek.


A Juventus a kétgólos előnynél visszavett a tempóból, inkább átengedte a területet vendégének, amely kidolgozott néhány helyzetet, de a befejezések pontatlanok voltak.

A torinói gárda hívei nem örülhetnek felhőtlenül a remek idénykezdésnek, Giovincót ugyanis tíz perccel a lefújás előtt hordágyon kellett levinni.

 Juventus–Parma 2–0 (Lichtsteiner 54., Pirlo 58.)

NSO.hu