Recent comments

Friss Hírek

Kikapott a Milan az újonctól


Nem kezdődött jól a nyáron „szétbombázott” AC Milan 2012–2013-as bajnoki idénye: vasárnap este hazai pályán 1–0-ra kikapott az élvonalba egyéves hányattatás után visszajutó Sampdoriától, amely a fogadási csalásban való érintettsége miatt egypontos mínuszból várta a pontvadászatot.


A meccs elején nem játszott megilletődötten az élvonalba egy év hányattatás után visszatérő, a fogadásicsalás-botrány miatt mínusz egy pontról induló Samp, a 10. percben Eder elcsente a labdát Daniele Bonerától, aki gyorsan helyrehozta hibáját, és blokkolta a brazil veszélyesnek tűnő lövését.

A Milanból Robinho volt a legaktívabb, de lövései nem jelentettek veszélyt a kapura – a vendégek akkor rezelhettek be igazán, amikor Daniele Gastadello karján pattant meg az egyik labdája, de a bíró továbbengedte a játékot. Mario Yepesnek volt egy veszélyes fejese, míg a szünet előtt Eder lövése és Andrea Costa megpattanó kísérlete jelezte a Milan szurkolóinak, hogy nem lesz egyszerű a második félidő. 

A fordulás után is Robinho volt a Milan legbátrabb támadója, de lövései nem jelentettek veszélyt. Az 56. percben beállt Pazzini, méghozzá Stephan El Shaarawy helyére – a fiatal csatár a neki jutott időben mindössze egyszer ért labdába a Sampdoria büntetőterületén.

A váltástól nem a Milan lett veszélyesebb, hanem a Sampdoria: jobb oldali szögletet követően a Milan büntetőterületének közepén mindenkit túlugró Andrea Costa erősen fejelt Christian Abbiati kapujába (0–1).

Öt perccel később ismét Yepes veszélyeztetett, fejesét Romero bravúrral hárította. 

Ezt leszámítva erőtlen volt a Milan, Robinho helyett Emanuelson érkezett, Antonio Nocerinót pedig a Genoától megvásárolt guineai Kévin Constant váltotta.

A Milan a hajrában Kevin-Prince Boateng révén többször is veszélyeztetett, de túl késő volt a 85. percbéli ébredés, Ciro Ferrara együttese győzelemmel távozott a San Siróból. 

Milan–Sampdoria 0–1 (Costa 59.)


NSO.hu