Recent comments

Friss Hírek

Boszorkányüldözésről írnak az olasz lapok a Conte-ügy kapcsán


Vegyesen fogadták az olaszországi sportlapok a Juventus vezetőedzőjének, Antonio Conténak a 10 hónapos eltiltását.

 Antonio Contét az egyik vádpontban - mely szerint tudott a Novara-Siena mérkőzés előre megbeszélt végeredményéről - felmentették, egy másikban viszont elmarasztalták. 

A másodfokú ítélet alapján Conte tudhatott egy későbbi Albinoleffe-Siena összecsapás lefixált eredményéről, így érvényben maradt a 10 hónapos eltiltása.

Érdekes a helyzet, hisz korábban is ilyen büntetésről szóltak a hírek. Jelenleg úgy tűnik, csak egy „gyanús” mérkőzés miatt tiltották el a bajnokcsapat trénerét. 

Nem szabad elfelejteni, Contét egy olyan futballista (Filippo Carobbio) vallomása alapján „tették félre”, aki bizonyítottan bundázott, ráadásul most már az is nyilvánvaló, hogy a Novara-Siena találkozó előtti történésekkel kapcsolatban teljesen megbízhatatlan.

„Conte niente sconti” vagyis „Conte, nincs felmentés” - írta csütörtöki címlapján a La Gazzetta dello Sport. 

A rózsaszín újság az olasz labdarúgó társadalmat leginkább lázban tartó igazolásról, Antonio Cassano klubváltásáról is beszámolt első oldalán az Udinese bravúros BL-selejtezőben mutatott teljesítménye mellett.

Érdekes, de annál kifejezőbb szójáték fogadta a Tuttosport internetes oldalának látogatóit ma reggel. „Tutti Con Te” azaz „Mindenki veled” szólt az edző eltiltásával foglalkozó cikk címe. 

A köztudottan Juventus párti sportnapilap csütörtöki címlapján is az értethetetlenül szigorú döntéssel foglalkozott. 

A „Boszorkányüldözés” cím talán nem szorul magyarázatra.

Az idézet egyébként a torinói klub elnökétől, Andrea Agnellitől származik, aki a másodfokú döntés után is hangsúlyozta: kiállnak Conte mellett. Csak innentől kezdve biztosnak látszik, hogy legalább fél évig kénytelen lesz lemondani edzőjéről a Juventus.

 Amennyiben Conte ügyvédei a TNAS-hoz (Olasz Sportdöntőbírósághoz) fordulnak, az ügyben 5-6 hónapnál előbb nem születhet döntés. 

Figyelembe véve azt, hogy Antonio Conte milyen remekül „meccselt” az előző idényben, ez még akkor is komoly veszteség, ha a mindennapos munkában részt vehet. 

Carrera tehetséges szakember, de Contét nem pótolhatja.

„Furia Agnelli, non si tocca” vagyis „Agnelli dühe, Conte érinthetetlen” írta mai címlapján a Corriere dello Sport, amely szintén kiemelte, hogy a Juve edzőjét csak egy meccs miatt tiltották el 10 hónapra. 

A déli csapatokkal mindig kiemelt terjedelemben foglalkozó CdS természetesen a Lecce büntetésének érvényben maradásáról is beszámolt. 

A másodfokú ítélet szerint a következő szezont a Serie A-ból kiesett klub a harmadosztályban kezdi.

A Juventussal kapcsolatban ne felejtsük el, hogy a címvédő két játékosát, Pepét és Bonuccit felmentették. Igaz, jelen helyzetben ez valószínűleg nem tölti el elégedettséggel a csapat szurkolóit.


hatharom.hu