Recent comments

Friss Hírek

Juventus: Drogba lehet a vészmegoldás?


Lassan véget ér a nyári átigazolási időszak, a Juventushoz pedig a sok ígéret ellenére még mindig nem érkezett sztár csatár. 

Az olasz sajtóban minden nap új neveket lehet olvasni, ma Didier Drogba került a középpontba.

Az elefántcsontparti támadó az előző szezon végén a kínai Shanghai Shenua csapatához szerződött, ahol jelenleg korábbi csapattársával, Anelkával játszik együtt. 

A hírek szerint azonban a két korábbi Chelsea-csatár csapaton belüli problémák miatt elhagyhatják a klubot és ismét Európában folytathatják karrierjüket.

A kínai lapok szerint a hír alapját a Shanghai Shenua elnökének követelései szolgáltatják. 

Zhu Jun iparmágnás 2007 óta a legnagyobb részvényes a csapatnál, a papírok 28,5%-át birtokolja, rajta kívül pedig öt állami vállalatnak van valamennyi részesedése a klubban. 

Egy korábbi megállapodás szerint azonban amennyiben Zhu két év alatt 23,6 millió dollárt fektet be a csapatba, részesedése egészen 70%-ig kapaszkodna fel. 

Az elnök elkötelezettségét mutatja, hogy öt és fél év alatt összesen 94 millió dollárt adott a klubnak, az öt állami cég azonban a megállapodás ellenére még semmit nem nyújtott cserébe Zhunak. 

Az iparmágnás ezt természetesen nem hagyta szó nélkül és kijelentette, hogy ő akkor - a részesedésének megfelelően - csak a költségek 28,5%-át fedezi. 

Nagy bajban van tehát a Shenua, a klub ugyanis óriási pénzeket költ a játékosok fizetésére, többek között ezzel is tudták odacsábítani Drogbát és Anelkát, akik várhatóan felbontják a szerződésüket.

Drogba neve már Kínába szerződése előtt is előkerült a Juventusnál, kérdés, hogy Marottáék ismét előveszik-e a friss BL-győztes csatár leigazolásának ügyét?


Juventusfc.hu