Recent comments

Friss Hírek

Pazzini: "Gólokat rúgni, trófeákat szerezni: ennyi a célom a Milanban"


Sajtótájékoztatón került bemutatásra az AC Milan legújabb szerzeménye, Giampaolo Pazzini. Az Intertől megszerzett játékos igazi kihívásnak tekinti a Rossonerinél való szereplést. 

"A tárgyalások hihetetlenül rövid ideig tartottak, alig két nap alatt létrejött az üzlet- mondta el Giampaolo Pazzini, az olasz AC Milan újdonsült játékosa, akit a városi rivális Intertől szereztek meg a vörös-feketék.

- Az első benyomásaim kiválóak, fantasztikus csapathoz kerültem, remek a társaság, úgy érzem, hogy jól döntöttem, amikor a Milanhoz igazoltam."

Pazzini futballista családba született, ugyanis apja és bátyja egyaránt az olasz harmadik vonalban játszott.

Tehetségével hamar kitűnt, le is szerződtette az Atalanta. 

Itt a korosztályos csapatokban együtt játszott egyik legjobb barátjával, a szintén olasz válogatott Riccardo Montolivóval. 2005 januárjában szerződtette a Fiorentina, amely 6.5 millió eurót fizetett érte, 2009-ben, ismét a téli átigazolási időszakban történt a következő klubváltás: a kevés játéklehetőség miatt elégedetlen Pazzinit a Sampdoria szerződtette. 

Az árat hivatalosan nem hozták nyilvánosságra, azonban vélhetően 9 millió euró körül lehetett.

 Itt máig a szurkolók emlékezetében élő csatárkettőst alkotott Antonio Cassanóval. A duó hatékonyságát mutatja, hogy egészen a negyedik helyig repítették a Sampot a 2009-2010-es szezonban, amivel jogot szereztek a legrangosabb európai kupasorozat selejtezőjében való indulásra.

 A következő váltásra, szokás szerint a téli átigazolási időszakban került sor. Az Inter 12 millió eurót plusz Jonathan Biabianyt adta a Sampdoriának Pazziniért cserébe.

Első meccsén, a Palermo ellen csereként beszállva, 2-0-ás hátrányból hozta vissza csapatának a meccset, két góllal és egy kiharcolt tizenegyessel járulva hozzá a 3-2-es sikerhez.

Az elmúlt szezonban azonban jelentős formahanyatláson esett át, ráadásul bizalmat is egyre kevesebbet kapott csapatától. A Milan Antonio Cassanot, és hét millió eurót adta cserébe a csatárért az Internek.

"Tavaly nem ment valami jól, remélem, hogy a következő szezonban magamra találok. Szeretnék minél több gólt rúgni, sok pontot szerezni a csapat számára.

 Ambíciózusnak érzem magam, szeretnék trófeákat nyerni a Milan mezében."
 
 A 28 éves támadó nem rejtette véka alá a véleményét a meglehetősen hirtelen távozásáról sem, és az új csapatával kapcsolatban is határozott:

"Padlón voltam az Internél, jó, hogy nem halogattam a távozásom. Cassano? Fogalmam sincs, hogy mi történt vele, miért lett ilyen rosszindulatú a Milannal szemben.

Ezt majd neki kell megmagyaráznia. Annak nagyon örülök, hogy újra Montolivóval játszhatok egy csapatban, hiszen gyerekkori barátom. 

Allegri pedig remek edző, hiszen bajnokságot nyert a csapattal, jól tudja, hogyan kell kezelni a különböző szituációkat. 

Sokat fog változni a Milan játékának a képe, hiszen távoztak a szenátorok, óriási kihívást jelent számunkra, hogy eredményesek legyünk."

 
sport365.hu