Recent comments

Friss Hírek

EL: Kisorsolták a csoportokat


Négy csapat volt érdekelt az olasz bajnokságból az Európa Liga főtáblájának mai sorsolásán. 

Mind a négy talján csapat továbbjutási reményekkel vághat neki a saját csoportjának.


A Bajnokok Ligája csoportkörének kapujában elbukó Udinese az A jelű csoportba került az angol Liverpool, a svájci Young Boys és az orosz Anzsi Mahacskala mellé. 

Ugyan a Liverpool kiemelkedik a csoportból, de az Udinese hagyományosan jól szokott szerepelni az Európa Ligában így a második hely kivitelezhető Di Natale és társai számára.

A Dél-Olaszországot képviselő Napoli az F csoportba kapott besorolást a holland PSV, az ukrán Dnyipro és a svéd AIK mellé. 

A csoportgyőzelemre is reális esélye van a nápolyiaknak, tavaly ennél sokkal nehezebb feladatot oldottak meg a BL-ben, így rutint is szerezve az európai tétmérkőzésekhez.


A H jelű kvartettbe kapott besorolást a 2010-es BL-győztes Inter, és abszolút esélyesként vághat neki a küzdelmeknek.

Az orosz Rubin jelentheti a legnagyobb kihívást, mellette még a szerb Partizan Belgrád, valamint az azerbajdzsáni klubcsapatok történelme során először európai főtáblán szereplő Nefcsi Baku lesz az Inter csoportellenfele.

A negyedik résztvevő, a Lazio viszont egy erősebb csoportba kapott besorolást: az angol Tottenham mellett a görög Panathinaikosz és a szlovén Maribor lesz a rómaiak ellenfele a J jelű négyesben.

A részletes programot később állítják össze.



azzurri.co.hu