Recent comments

Friss Hírek

Juventus: Agnelli közleménye



A Juventus elnöke a klub hivatalos honlapján megjelent közleményében fejti ki álláspontját a Contét és Alessiot sújtó ítélettel kapcsolatban.

"A Szövetségi Bíróság mai ítélete a legrosszabb forgatókönyv megvalósulását jelenti Antonio Conte számára, egy olyan ügyben, mely állítólag akkor történt, mikor még egy másik klub szolgálatában volt.

Hónapokon keresztül hitetlenséggel tekintettem erre az ügyre, melyhez idővel egyre nagyobb zavarodottság párosult, ugyanis az igazságszolgáltatás tevékenysége egyre inkább hasonlított egy boszorkányüldözésre. 

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: egy "bűnbánó" ember ellentmondásos nyilatkozataiból és azoknak rendszeres megváltoztatásából kirobbant ügyben, mellyel az említett ember célja csak és kizárólag a személyes büntetésének enyhítése volt, jogi győzelmet arattunk a Novara-Siena mérkőzésen történt állítólagos bundázás elmulasztott jelentésével kapcsolatban, erre egy minden logikának ellentmondó döntés született, mely által az önkényesen kiszabott büntetés gyakorlatilag megduplázódott.

Lényegében, miután hónapokon keresztül hallgattuk Filippo Carobbio történeteit arról, hogy az edzője egy technikai értekezleten az adott mérkőzés döntetlenre hozására szólította fel őket, ma Antonio Conte teljes ártatlanságát állapították meg az ügy ezen részében. 

Azonban a második vitatott mérkőzés mögé bújva (Albinoleffe - Siena), tekintet nélkül az igazságra, ugyanazt a büntetést szabták ki rá, mint első fokon.

Hónapokon keresztül kellett hallgatnom különböző intézmények tagjait, megbecsült embereket, akik arra szólítottak fel, hogy bízzak az igazságszolgáltatási rendszerben, mely - bizonyíték hiányában - örömmel végzett elhamarkodott vizsgálatokat ésszerűtlen időkereteken belül. 

Sorra mentek ügyről ügyre, vizsgálatról vizsgálatra, talán személyről személyre, vagy ami a legrosszabb, klubról klubra olyan civilizálatlan módszerekkel, melyeknek semmi helyük a demokráciában. De ez nem minden. 

Ez a rendszer kezdetben meglebegteti a vádalku lehetőségét, mint kiutat jelentene az egyének számára, hogy aztán minden alap nélkül visszautasítsa azt.

Szeretném megerősíteni, hogy én és a Juventus teljes mértékben kiállunk Antonio Conte és Angelo Alessio mellett, akik egy olyan rendszer ellen kénytelenek küzdeni, amit alapjában véve kellene megreformálni. 

Bízom benne, hogy a C.O.N.I jogi szervei, akiknél mi azonnal fellebbezünk, képesek lesznek megoldani ezt a súlyos igazságtalanságot, mely jelentős károkat okozott és okoz a klubnak is, ennek mértékét meg kell vizsgálnunk.

Ahogy már számos alkalommal kijelentettük, Antonio Conte a Juventus jelenlegi edzője és az is marad. 

A klub az olasz Szuperkupa-diadal miatt még több irigységgel kénytelen szembenézni, melyek ismét Juventus-ellenes érzelmeket idéznek elő, azonban a klub egyként fog megküzdeni az új kihívásokkal mind a bajnokságban, mind a Bajnokok-ligájában, mind az Olasz Kupában.

Bárki, aki azt gondolja, hogy az idei nyár jogi eseményei befolyásolni fogják a szezonunkat, jelentős tévedésben él."


Juventusfc.hu