Recent comments

Friss Hírek

A Sportklub közvetíti a Serie A-t !




 

A Serie A, azaz az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság a négy legnagyobb európai bajnokság egyike. 114 éve, 1898 óta rendezik meg, mai formájában az 1929/30-as szezon óta bonyolítják. A nemzetközi ismertségnek örvendő ligát azért tartják a világ egyik legerősebb pontvadászának, mert az olasz klubok összesen 39 európai trófeát gyűjtöttek be. Ebből 12 BL- , 11 Európa-liga- , 7 KEK-, és 9 Szuperkupa-győzelem. Emellett 31 alkalommal lettek ezüstérmesek ezen sorozatok vagy elődeik döntőjében.


A legjelentősebb európai kupasorozat, a Bajnokok Ligája döntőjébe olasz csapatok jutottak be legtöbb alkalommal, szám szerint 26-szor. A 12 BL- győzelemből a Milan hetet ért el (a többit a Juventus és az Inter), ezzel a Real Madrid mögött a második legeredményesebb egyesület a sorozat történetében.

Az ezekre a klubokra épülő olasz válogatott négyszeres világbajnok, legutóbb 2006-ban lett világelső.

Jelenleg négy magyar játékos tagja az élvonalbeli olasz gárda keretének: Rudolf Gergely és Tőzsér Dániel (Genoa), Laczkó Zsolt (Sampdoria) és Filkor Attila (Milan).

Az augusztus 25-én induló szezon valamennyi rangadóját, a fordulók előzeteseit és gólösszefoglalóit a SportKlubon tekinthetik meg.


 A nyitófordulóból a többi között a címvédő Juventus-Parma elleni összecsapást is a SportKlub adja.


sportklubtv.hu