Recent comments

Friss Hírek

Pirlo: Nem kellettem Allegrinek



Andrea Pirlo elismerte a sajtónak, hogy azért hagyta el a Milant tavaly nyáron, mert Massimiliano Allegri nem számított rá rendszeresen.
A világbajnok középpályás tavaly nyáron hagyta el a Rossonerit, miután lejárt a szerződése. A Juventushoz igazolt, akikkel idén megnyerte az olasz bajnokságot.
„A Milan felajánlotta, hogy hosszabbítsak egy évvel, azonban én három éves szerződést akartam, mert én fiatalabb voltam, mint a többi játékos, akiknek szintén lejáró szerződése volt.” modta Pirlo a Gazzetta dello Sportnak.
„De az igazi oka annak, amiért elhagytam a Milant, az az volt, hogy Allegri Massimo Ambrosinit vagy Mark Van Bommelt akarta használni a védelem előtt.”
„Ez azt jelentette volna, hogy nekem más poszton kell játszanom. Szóval megmondtam a Milannak, hogy ’köszönöm nem’ és a Juventusba igazoltam.”
„A Milannál úgy gondolták, hogy már nem vagyok hasznos tagja a csapatnak. Ezt rögtön éreztem a megbeszéléseken.”
Az viszont sokakat meglepett, hogy a bajnokcsapatból az előző két szezont a hetedik helyen záró Juventusba igazolt.
„Tavaly júniusban Gigi Buffon esküvőjén többen is odajöttek hozzám és kérdezték, hogy normális vagyok-e. Ezeknek az embereknek akkor is megmondta, azért igazoltam egy másik klubhoz, mert nyerni akarok. És megmondtam, hogy meg fogjuk nyerni az olasz bajnokságot.”
„És most ezek az emberek hálálkodtak nekem, mert fogadtak arra, hogy mi nyerjük a Scudettot…”
Míg a Juventus számíthatott Pirló briliáns passzaira, a Milanból hiányzott a veterán középpályás kreativitása, helyzetfelismerő képessége és nagyszerű meglátásai.
„Több korábbi csapattársam is mondta, hogy hiányoltak a szezonban. Azonban boldog vagyok, hiszen mi nyertünk.”
„Szinte az összes korábbi csapattársam a Milanból küldött egy gratuláló SMS-t miután megnyertük a Scudettot.”
A 32 éves játékos bár kedves emlékeket őriz a Rossoneriről, bevallja bántotta, hogy a Milan egy meccses eltiltást kért ellene, miután állítólag lekönyökölte Van Bommelt a két csapat kupameccsén.
„Nagyon bosszantott ez az eset. 10 évig játszottam náluk, nagyon jól tudják, hogy sosem tennék ilyesmit.”
A középpályás nem felejtette el a Juventus nyáron kinevezett edzőjét Antonio Contét méltatni.
„Conte egy nagyszerű taktikus. Pályafutásom során rengeteg edzővel dolgoztam együtt, de olyannal mint ő még soha: felkészült, a munkájában rendkívül aprólékos és nagyon jól megérteti magát velünk.”
„Heti három-négyszer is megnézzük az ellenfeleink meccseit videón, ezért nagyon nehéz minket meglepni a pályán.”
„Ha a taktikáját nézzük és azt ahogy tanít minket, jobb mint Carlo Ancelotti és Marcello Lippi.”
A Scudettoval a zsebben, Pirlo már a jövő évi Bajnokok Ligája szereplésen gondolkozik.
„Ez a valaha volt legerősebb Juventus mentalitás és büszkeség terén. Azzal, ahogy most játszunk, a Bajnokok Ligájában is sokra vihetjük.”
„Azonban hiába szerepeltünk remekül az idei szezonban, szükségünk lesz még néhány igazolásra, hogy teljes legyen a csapat.”
olaszfoci.hu