Recent comments

Friss Hírek

A Napoli újabb fontos lépést tett bronzérem és a BL felé


Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 36. fordulójában a Napoli hazai környezetben kétgólos győzelmet aratott a Palermo ellen, így újabb lépést tett a bronzérem és a BL-szereplés felé.



Hazai kapufával kezdődött a találkozó, majd a nápolyi kapu őrzésével megbízott Morgan de Sanctis egy támadáson belül bemutatott két bravúrja kellett ahhoz, hogy ne változzon az eredmény. A 16. percbenGoran Pandev húzott el a bal szélen, beadása a vetődve blokkolni érkező Milan Milanovics kezét érte:büntető! A tizenegyes pontra letett labdát Edinson Cavani vágta a palermói kapuba (1–0). Jó volt a mérkőzés, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, amíg azonban a vendégek pontatlannak bizonyultak a befejezéseknél, addig Marek Hamsík nem hibázott: a 35. percben Pandev remek kiugratásával tört be a tizenhatoson belülre, majd megduplázta övéi előnyét (2–0).
A szünet után próbált nyomást gyakorolni a házigazdára a Palermo, ez részben össze is jött a vendégeknek, nem úgy, mint a szépítés: csak lesről találtak a házigazdák kapujába. Peregtek a percek, az idő a kontrákra apelláló Napolinak dolgozott, amely a végjátékban már mezőnyfölényre tett szert, és biztosan szerezte meg a három pontot.