Recent comments

Friss Hírek

Napoli: A kupagyőzelem csak a kezdet


A Napoli játékosai már az újabb sikerekről ábrándoztak, a Juventusnál pedig a tökéletes idényzárás meghiúsulása miatt bánkódtak a labdarúgó Olasz Kupa vasárnap esti, római döntője után, amelyet 2–0-ra a nápolyiak nyertek meg.


Voltak, akik kételkedtek benne, hogy Edinson Cavani a második nápolyi idényében is olyan mértékben termeli a gólokat, mint az elsőben, az uruguayi támadó azonban nem vett vissza a tempóból. A 2011–2012-es szezonban éppúgy 33 találatig jutott, mint az előzőben, az utolsót ráadásul az Olasz Kupa döntőjében szerezte. A Juventus elleni 2–0-s sikerük után Cavani biztos volt benne, hogy nem utoljára ünnepelt nápolyi színekben.



„Rászolgáltunk erre a győzelemre. Nagyon boldogok vagyunk, kiélvezzük majd a kupagyőzelmet, de már a szemünk előtt lebegnek a további, Olaszországban és Európában ránk váró címek is. A mostani sikerünket a családomnak ajánlom és mindenkinek, akik Nápolyban mellettem álltak. Megérdemlik ezt a diadalt, sőt még többet is” – jelezte a 25 éves csatár, hogy további trófeákat vesznek majd célba társaival.

Az Olasz Kupát 25 év után elhódító déli csapat győzelmét Marek Hamsík tette biztossá a 83. percben lőtt góljával, a szlovák válogatott játékos pedig a döntő után betartotta ígéretét, azaz engedte kopaszra nyírni fejét, amelyet eddig jellegzetes irokéz frizura „díszített”.
 „Paolo Cannavaro és Christian Maggio vágta le a tarajomat. Ez egy ígéret volt, és álltam a szavamat” – mondta Hamsík, aki a 2010-es világbajnokságra való kijutásuk alkalmával is megvált hajától.
A Napoli kupagyőztesként az Európa-liga csoportkörében kezdheti meg szereplését a nemzetközi porondon a következő évadban.

Az egyik alkalmi borbély, Paolo Cannavaro Cavanihoz hasonlóan bízik az eredményes folytatásban.
„Valószínűleg nem sokan alszanak Nápolyban ma este – mondta a döntő után a kékek csapatkapitánya. – Bízom benne, hogy ez a győzelem csak a kezdet. Erős csapatunk van, talán csak erre a sikerre volt szükségünk, ami remélhetőleg erőt ad nekünk a következő szezonra.”

Nápolyban most valószínűleg nem ünnepelnének, ha nincs Aurelio De Laurentiis. A 63. születésnapját csütörtökön ünneplő filmmogul akkor vette meg a csődben lévő klubot, amikor az a harmadosztályban sínylődött.

„Ez nem az én első trófeám, hanem a Napoli újraszületéséé. A klub 2004-ben született újra, és néhány év alatt visszahoztuk a sikereket, jeleztük, hogy a Napoli továbbra is él, létezik, és a sportvilág bajnoka lehet” – fogalmazott magasztosan a klubelnök.
NSO.hu