Recent comments

Friss Hírek

A mai program


Óriási a harc a még kiadó BL-helyért az olasz pontvadászatban. A legnagyobb eséllyel az Udinese pályázik a pozícióra, de a Lazio, az Inter és a Napoli is odaérhet még az elitliga selejtezőjébe. A Juventus és a Milan legendáit búcsúztatja.



Igazi fiesztára készül a bajnoki címet a Cagliari ellen Triesztben megszerző Juventus. Az Öreg Hölgy legszebb arcát akarja mutatni szurkolóinak, és gálát akar varázsolni a Juve Arena gyepére az Atalanta ellen. A vendég bergamóiak a hat pontos levonás ellenére gond nélkül bennmaradtak az élvonalban, így feltehetően nem lesz túl nehéz dolga a zebracsodának a már csak a nyári szünetre koncentráló kék-feketék ellen. A sikeredző, Antonio Conte a kezdő sípszótól számít a csapatkapitány Alessandro Del Pieróra, aki pályafutásához méltón bajnokként búcsúzhat majd imádott és soha el nem hagyott klubjától. A Juve mestere, Del Piero egykori játszótársa a mérkőzés előtt a csapat veretlenségéről beszélt, és természetesen a klubhűség olasz mintaképét is méltatta:
- Feltett szándékunk, hogy az Atalanta ellen is megőrizzük veretlenségünket, az edzéseket nagy hangsúlyt fektettünk a megfelelő harcmodor begyakorlására. Vasárnap történelmi tettet hajthatunk végre. Alessandrót természetesen pályára küldöm, nem elsősorban karrierje elismeréseként, hanem azért, amit ebben az évben tett a csapatért. Holnap és jövő vasárnapi kupadöntőben is számítok rá – jelentette ki Conte.
A Milan öt játékosától is búcsúzik a szezon utolsó mérkőzésén, hiszen már biztos, hogy Alessandro Nesta, Gennaro Gattuso, Clarence Seedorf, Mark Van Bommel és Pippo Inzaghi és távozik, illetve szögre akasztja a stoplist. A már kiesett Novara elleni hazai találkozó kitűnő alakalom lesz, hogy az öregfiú-kvartett méltóképp búcsúzhasson a San Siro közönségétől. A lombardok átlagéletkora jócskán harminc felett lesz, hiszen Ignazio Abate helyét a szintén korosodó Gianluca Zambrotta veszi majd át. A sérült Abbiati és Bonera helyére Amelia és Mesbah kerülhet, mindössze az algériai és Antonio Nocerino képviseli majd a huszonéves korosztályt. Friss hír a milánóiaknál, hogy ősztől a klub alkalmazottja lesz Riccardo Montolivo. Az olasz válogatott középpályás szerződése az idény végén lejár a Fiorentinánál, így a Bosman-szabály értelmében ingyen kerül a rossonerókhoz. Mivel a távozók listája különösen a középpályán jelentős, a klubnak körül kell néznie az átigazolási piacon, sajtóértesülések szerint könnyen előfordulhat, hogy a nyáron a Santos ifjú irányítója, Paulo Henrique Ganso is magára húzza az Ördögök mezét.
A Napoli továbbra sem talál magára, Cavaniék legutóbb Bolognában kaptak ki 2-0-ra, meglehetősen reménytelen teljesítménnyel. A déliek nem kis szerencsével még így is odaérhetnek a BL-selejtezős indulást érő harmadik helyre, ehhez nem kell más, mint hogy megverjék a Sienát, az Udinese kikapjon Cataniában és a Lazio-Inter meccsen döntetlen szülessék. Meglehetősen sok ismeretlenes az egyenlet, és korántsem biztos, hogy a végső megoldás az „x=Napoli” lesz.
A BL-helyért küzdők közül elvileg az Udinesének lesz a legkönnyebb dolga, hiszen a friuliak a Catania ellen már egy döntetlennel is révbe érhetnek. A Vincenzo Montella edzette szicíliai gárda legutóbb a Roma vendégeként ért el döntetlent, és könnyen lehet, hogy ez az eredmény is szerepet játszott abban, hogy a fővárosiak edzője, Luís Enrique bedobja a törölközőt. Utódjának éppen a Catania ifjú mesterét, Vincenzo Montellát szemelték ki az örök városban, ám a szigetlakók vezetősége hallani sem akar arról, hogy elengedje az egykori gólvágót. A déliek tiltakozása ellenére meglehet, hogy a Romához ezer szállal kötődő szakember elfogadja a Farkasok ajánlatát, ez esetben az Udinese ellen méltóképpen szeretne búcsúzni. A sors fintora, hogy ha legyőzné Di Nataléékat, épp a gyűlölt ellenség Laziót segíthetné a BL-be.
Mindez persze csak akkor lehetséges, ha a fővárosi Sasok legyőzik az Intert a forduló legnagyobb érdeklődéssel várt mérkőzésén. Mind a Lazio, mind az Inter győzött az előző fordulóban, így a csapatok bizakodva várják a sorsdöntő összecsapást, Az Inter a szezon legjobb játékával rendkívül fordulatos, magas színvonalú mérkőzésen 4-2-re nyerte a Derby della Madonninát a városi vetélytárs Milan ellen. Mindez annak ellenére sikerült, hogy Nicola Rizzoli előbb egy szabályos gólt vett el a kék-feketéktől, majd egy kamu tizenegyest is megadott Ibrahimovicéknak. Eddy Reja dolgát nehezíti, hogy Marchetti kapus és André Dias továbbra is eltiltott, a portást Bizzarri, a középhátvédet Biava helyettesítheti. A középpályán is gondokkal küzd a szlovén származású római mester, hiszen a fedezetsor agya, a brazil válogatott Hernanes és honfitársa, Matuzalém sem bevethető. A csatársorban természetesen megkérdőjelezhetetlen a vártnál hamarabb felépülő Miroslav Klose helye, akit feltehetőleg Lulic, Mauri és Candreva támogat majd. A házigazdák védelmének leginkább az idény végére óriási formába lendült, a Milannak mesterhármast vágó Diego Milito okozhatja a legtöbb fejfájást, de a derbin a játékmester Wesley Sneijder sem okozott csalódást. A holland a drukkerek legnagyobb bánatára nem utazik el Rómába, a hétközi tréningen ugyanis sérülést szedett össze. A derbin elért siker a vendégek edzőjének, Andrea Stramaccioninak szerződéshosszabbítást ért, így a következő szezonra is az Primavera-csapattal ifi BL-t nyerő szakemberrel vág neki az együttes. Stramaccioni mérkőzés előtti nyilatkozatában az újjászületés volt a fő motívum:
- Azt hiszem, a Lazio elleni meccs egy újjászületés nyitánya lehet. A szezont egészében sikertelennek tekinthetjük, de azért dolgozunk, hogy ismét dicsőséget hozzunk a kék-fekete színekre Olaszországban és Európában egyaránt – nyilatkozta az ifjú mester, majd a felütéshez híven a jövőről beszélt. – Szeretném visszahozni a csapathoz Coutinhót és Jonathant, hogy Záratének mi lesz a sorsa, azt inkább a klubvezetőségtől kellene megkérdezni. Az utolsó leheletünkig fogunk küzdeni a Bajnokok Ligájáért. tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz, és hogy a sorsunk nem csak a mi kezünkben van, de mindnyájan azon dolgozunk, hogy ismét az Inter legyen Olaszország első számú klubja. Ezt akrja az elnök, és én is ezért fogok küzdeni – fogadkozott a szimpatikus szakember. Ha csapata a Laziót is legyőzi és még a BL-re is odaér, akár egy Guardioláéhoz hasonló karrier is kirajzolódhat.
A 38. forduló párosítása:
Vasárnap
15:00   Juventus - Atalanta
15:00   Fiorentina - Cagliari
15:00   AC Milan - Novara
18:00   Parma - Bologna
18:00   Cesena - AS Roma
20:45   Lazio - Inter                Tv: Digi Sport
20:45   Chievo - Lecce
20:45   Genoa - Palermo
20:45   Napoli - Siena
20:45   Catania - Udinese
samsungsport.hu