Recent comments

Friss Hírek

A mai program


A bajnoki címért folyó csata sem lefutott a Serie A-ban, viszont a Juventus és a Milan mögött kiadó egy szem Bajnokok Ligája-selejtezőt érő helyért egyenesen óriási a tolongás. A Napoli, az Udinese, az Inter és a Lazio egyaránt ötvenöt ponttal áll és küzd a BL-ért.


Az említett négyesfogatból kedden a Napoli lép pályára, Cavaniék a San Paolóban a Palermót fogadják. A kék mezesek akár egyedül is birtokolhatnák az értékes bronzérmes pozíciót, ám a Roma elleni idegenbeli meccsen Fábio Simplício kiegyenlítette a fővárosiak 2-1-es hátrányát. A nápolyiak ezúttal hazai pályán a Palermo ellen lépnek pályára, a tizennegyedik szicíliaiaknak saját önbecsülésükön kívül nem sok veszteni valójuk van, így mindenképp Walter Mazzarri együttese tűnik a találkozó esélyesének. A palermóiak nincsenek is túl jó formában, a hétvégén odahaza játszottak 1-1-es döntetlent ősi riválisukkal, a Cataniával. A Napolit ráadásul sérülések sem igazán hátráltatják, így Mazzarri feltehetőleg a legerősebb összeállításban küldheti majd ki az otthon zöld gyepére a Vezúőv-tövieket.



A Chievo négy mérkőzés óta képtelen volt gólt lőni - így kétszer kikapott 1-0-ra és két 0-0-s döntetlent játszott -, a Roma pedig nyolc mérkőzéssel ezelőtt úszta meg utoljára kapott gól nélkül, és általában kettesével találtak be az ellenfelei, ki is kaptak négyszer a Farkasok ebben az időszakban. Szombaton a Napoli ellen hiába támadtak nagyon attraktívan, kevés helyzetet használtak ki, a végén pedig a 2-2-es döntetlennek is örülhettek, hiszen Simpliciónak az utolsó pillanatokban sikerült egyenlíteni.
Más kérdés, hogy valódi örömöt nem okozhatott nekik az iksz, hiszen ezzel négypontos hátrányban vannak a harmadik és a hatodik hely között tömörülő, BL-ért küzdő négyes mögött. Így szerencse kellene nekik már az Európa Liga kiharcolásához is, a Bajnokok Ligája pedig elérhetetlennek tűnik számukra, hiszen mind a négy rivális nem valószínű, hogy ugyanúgy elszórná a pontokat. Mindenesetre nekik nyerniük kellene, hogy legyen esélyük bárkit is megelőzni, de ehhez mindenképp hatékonyabb védekezésre lesz szükségük, mert ha még a liga harmadik legrosszabb góllövőjének számító Chievo is betalál ellenük...







18:00   Chievo - AS Roma    Digi Sport
20:45   Napoli - Palermo      Digi Sport



samsungsport.hu/hatharom.hu