Recent comments

Friss Hírek

Juventus: Elia-Suárez csere a láthatáron?


Bár 4 nappal ezelőtt a Juventus valóra váltotta nagy álmát és megszerezte a Calciopoli utáni első bajnoki címét, továbbra sem csitulnak a nyári Mercatoval kapcsolatos pletykák. Általános a vélekedés, miszerint ez a keret Európára még kevés lesz. A legfőbb gondot a csatárok gólképtelensége jelenti, hiszen Matri 10, Vucinic 9, Quagliarella 4, Del Piero és Borriello pedig mindössze 2-2 bajnoki gólnál járnak az idén. A bajnoki cím megszerzése után Giuseppe Marotta sportigazgató kijelentette: 1 vagy 2 klasszist biztosan igazolni fognak a minél jobb BL-szereplés reményében. A csapattal már többször hírbe hozták a Liverpool uruguayi támadóját, Luis Suárezt is, aki a Tuttosport szerint Elia testén keresztül igazolat Torinóba.



Eljero Elia tavaly nyáron, augusztus utolsó napjaiban írt alá a Juvéhoz, ám mindössze 5 tétmérkőzésen lépett pályára a Zebrák mezében. Bár egy ideig jól tűrte a mellőzést, a napokban elfogyott a türelme és kijelentette: el akarja hagyni a csapatot, mert rendszeresen játszani szeretne. Lehetséges célpontként felmerült a Hollandiába vagy Németországba való visszatérés is, de az is elképzelhető, hogy a villámléptű holland szélső a Premier League-ben köt ki.
Az tehát szinte borítékolható, hogy Eljero elhagyja a Bianconerit, csapata pedig ebben az esetben szeretné őt minél kisebb veszteséggel értékesíteni. Az érte kiadott 9 milliót teljes egészében valószínűleg nem kapnák vissza senkitől, így elképzelhető, hogy egy csereüzletbe próbálják meg bevonni őt. A Tuttosport a Talksport értesüléseire hivatkozva állítja: Liverpool lehet az új állomás, mivel a klub a régóta figyelt Luis Suárez vételárát szeretné csökkenteni Elia bevételével az ügybe.
Suárez kivásárlási ára nagyjából 30-35 millió euró körül mozog, a Juve pedig minden egyes lefaragott millióval értékes pénzeket takaríthat meg. Elia bevonása azért is jó döntés lehet, mert a Liverpool továbbra is szélső gondokkal küzd. Suárez távozását pedig két jelentős körülmény segítheti elő. Az egyik a játékos problémás volta, az uru fenegyereket korábban Evra rasszista inzultálása miatt tiltották el, így klubja nem feltétlenül ragaszkodna hozzá a hírek szerint. Az érem másik oldalán az áll, hogy a támadó szívesen játszana a Bajnokok Ligájában, ami a Vörösöknél nem adatna meg neki jövőre, a Juvénál azonban igen, így valószínűleg Suárez is hajlana az Anfield elhagyására.
azzuri.blog.hu