Recent comments

Friss Hírek

Euro 2012: Destro lehet a nyerő ember az EB-n


Kétségtelenül Mattia Destro az egyik meglepetés név az olasz válogatott szövetségi kapitányának bő keretében, amely hamarosan megkezdi a felkészülést a júniusi Európa-bajnokságra.



„Mattia nevezése nem puszta véletlen vagy a vak szerencse.” – mondta Giuseppe Sannino, a Siena vezetőedzője, amint megtudta, hogy Cesare Prandelli számol a 21 éves csatárral. ”Prandelli ugyan láthatta, hogy mennyit fejlődött, de úgy sejtem, hogy még ő sem tudja, mennyi potenciál rejlik benne, milyen jó játékos is valójában.”
Destro nyáron érkezett kölcsönbe a Siena-hoz a Genoa csapatától, de a csúcsformában játszó Emanuele Calaio mellett kevesebb szerepet kapott, nem sikerült „berobbannia”. Ha nem is hangzik túl szépen, de a tehetséges támadónak kapóra jött Calaio márciusi sérülése, hiszen ettől kezdve Sannino Mattia-ra építette a csapat támadójátékát. Destro pedig nem maradt hálátlan: góljai mérkőzéseket döntöttek el, rendre pontot, pontokat értek a toszkánoknak.

„Nem kis teljesítmény egy U21-es válogatottól a 12 rúgott gól.” – szólt a dicséret Prandellitől. „Ráadásul Mattia nem az a klasszikus középcsatár, hanem egy modern támadó, amit bizonyított ebben a szezonban, hasonló karaktert kerestünk a támadó szekcióba.”

Ahogyan korábban is írtuk, Destro a nyári mercato egyik felkapott neve lett, elsősorban a Juventus, valamint az Inter szeretné soraiban tudni a fiatal olasz támadót. Ha minden igaz, akkor azonban abszolút a játékos nevelő egyesülete, a Nerazzurri van pole pozícióban, miután a Genoa elnöke, Preziosi és Massimo Moratti között szóbeli megállapodás született a transzferről.

„Nyílván azt reméltem, hogy az ifjúsági csapat után majd az Inter felnőtt csapatában is bizonyíthatok, azonban úgy gondolom, hogy vannak, akik azonnal készen állnak egy ilyen nagy kihívásra és vannak, akiknek más csapatokban kell beérniük, tapasztalatot szerezniük. Azonban sohasem haragudtam Interre, és boldogan visszatérnék, itt nőttem fel és mindenki álma, hogy egy ilyen nagy múltú klubban játszhasson.”- nyilatkozott az esetleges visszatérésről maga az érintett, Mattia Destro.

azzuri.blog.hu