Recent comments

Friss Hírek

Olasz Kupa: Ma este Juventus-Napoli



 A két csapat ma este 21:00-kor találkozik egymással a római Stadio Olimpicoban. A döntőben Del Piero utolsó Juventus mérkőzését játssza majd.
A Juventus együttese 3-1-es Atalanta elleni győzelemmel fejezte be a bajnokságot, mellyel tovább növelte veretlenségi sorozatát, és a gárda most a Coppa Italia megnyerésére összpontosít. Antonio Conte vezetőedző azonban, sérülés miatt, nem számolhat Giorgio Chiellinivel.
Az egykori Fiorentina játékos hiánya ellenére, Conte vélhetően ragaszkodni fog a 3-5-2-es taktikai felállásnál, ahol Martín Cáceres lesz majd Andrea Barzagli és Leonardo Bonucci védőtársa. A kapuban Marco Storari kap helyet. Paolo De Ceglie sérülése miatt Emanuele Giaccherini, vagy Simone Pepe kezdhet a balszélen.
Elől valószínűleg az utolsó mérkőzését játszó Alessandro Del Piero lesz Mirko Vucinic csatártársa.
A másik oldalon Walter Mazzarrinak Paolo Cannavaro állapota miatt kell aggódnia, ám a belsővédő, vélhetően, összeszedi magát a vasárnapi döntőre.
Andrea Dossena játéka is kérdéses, helyét Juan Camilo Zuniga veheti át. Az eltiltott Walter Garganot Blerim Dzemaili fogja helyettesíteni.
Érdekességek:
-A Juventus a Bolognát, a Romat, és az AC Milant legyőzve jutott el a döntőbe.
-A Bianconerok eddig kilenc alkalommal nyerték meg a kupasorozatot, s utoljára 1995-ben hódították el a trófeát.
-A Serie A 2011/12-es kiírásában a Juventus 3-3-as döntetlent játszott a Napolivan a Stadio San Paoloban, míg a visszavágón 3-0-s torinói siker született.
-A Napoli a Cesenat, az Intert, és a Sienát legyőzve jutott be a fináléba.
-A vezúviak három alkalommal nyerték meg a Coppa Italiat, utoljára 1987-ban lettek kupagyőztesek.
-Edinson Cavani vezeti a Coppa góllövőlistáját a maga 4 góljával. A Juventusnál Martín Cáceres, Alessandro Del Piero, és Emanuele Giaccherini is 2 gólos.
Korábbi összecsapások:
A Juventus Napoli elleni Coppa Italia mérlege jónak mondható. A két csapat közti utolsó hat mérkőzésen a torinóiak nem kaptak ki. A nápolyiak mindössze kétszer nyertek az Öreg Hölgy ellen: 2-1-re 1937-ben, és 5-0-ra 1978-ban.
Az 1978-as kupamérkőzés visszavágóját a Bianconerok Spinosi góljával azonban megnyerték. A két csapat eztán az 1999/2000-es idényben találkozott egymással. A Juventus Inzaghi és Kovacevic (2) góljaival 3-1-re nyert Nápolyban. A visszavágón is Juve siker született. Ezúttal Esnaider szerezte a mindent eldöntő találatot.
2006 nyarán találkoztak egymással ismét a csapatok, a Juventust ekkor sorolták vissza a Serie B-be. A helyszín ezúttal a San Paolo volt és 9 perc elteltével már 2-2 volt az állás; a gólokat Chiellini, Bucci, Cucchi, és Del Piero szerezték. A hosszabbításban a Capitano jutatta előnyhöz a vendégeket, ám Cannavaro egalizált, így következtek a büntetők. 12 rúgás után végül a Napoli jutott tovább, miután Balzaretti kapu felé rúgta a labdát.
2009-ban is büntetők döntöttek, ezúttal már a torinói Stadio Olimpicoban. Trezeguet góljának annulálása után büntetőrúgások következtek, melynek során Gargano és Contini hibázott, így a torinóiak jutottak tovább, s kerültek össze az Interrel a negyeddöntőben.
Az utolsó Coppa találkozó 2010. január 13-ra esett, szintén Torinóban. Ciro Ferrara csapata 3-0-s győzelmet aratott a Napoli felett. Del Piero duplázott, s Diego is eredményes volt.
Formamutató: Juventus (Gy Gy D Gy Gy)  Napoli (Gy D Gy V Gy)
Várható kezdőcsapatok:
Juventus (3-5-2): Storari - Barzagli, Bonucci, Caceres - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Giaccherini - Del Piero, Vucinic
Napoli: (3-4-2-1): De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Inler, Dzemaili, Dossena - Hamsik, Lavezzi - Cavani
Játékvezető: Brighi
Tv: Digi Sport  21
juventushungary.hu