Recent comments

Friss Hírek

Conte: Sohasem kételkedtem magamban



Antonio Conte odaszúrt Massimiliano Allegrinek, miután a Juventus legyőzte a Milant a Scudettoért folytatott versenyben, mindemellett elismerte, sohasem kételkedett edzői kvalitásában. A tréner a Sky Sport Italia-nak nyilatkozott.
„Másnap, mikor ismét edzésbe álltunk, végignéztem játékosaim bemelegítését és azt gondoltam magamba, hogy ’Scudettot nyert edző vagyok.’ Jó érzés volt. Majd ezt gondoltam: ’Megmutattad, hogy megérdemelted azt az esélyt, amit kaptál.’ Hogy teljesen őszinte legyek, efelől sohasem voltak kétségeim. Néhány évvel ezelőtt mondtam olyan dolgokat, aminek után szemtelennek vélhettek, például a következő kijelentésemmel, mely így hangzott: ’Ha négy, vagy öt éven belül nem kezdtek el edzeni egy nagy klubot, akkor otthon maradok a családommal.’ Éreztem, hogy vissza fogok térni a Juventushoz. Mikor szögre akasztottam a cipőmet, tudtam, hogy a ’viszontlátásra’ fog érvényesülni a ’szia’ helyett. Visszajöttem és örülök, hogy az érzéseim megvalósultak, habár tudom, hogy a valóság sokszor felülírja a képzelgést.”
Conte elismerte, a szurkolók lelkesedése meglepte.
„Vicces volt végigsétálni Torino egy utcáján és látni, ahogyan az emberek az utca közepén álló kocsijukból kiszállnak, átölelnek, sírnak, és mindenért köszönetet mondanak. Voltak nehéz pillanatok, és nem szabad elfelejteni, hogy nem a Scudetto megnyerését tűztük ki célul a szezon elején. A legnehezebb időszak az volt, mikor 4 és 7 pontos hátrányban voltunk a Milannal szemben, s így néztünk farkasszemet a Fiorentinával és az Interrel. Emlékszem, Allegri egy sajtótájékoztatója során azt mondta, ’A Milan hamarosan felvarrhatja második csillagát is a mezére’. Akkor azt gondoltam: ’B*** meg, ezek biztosak a Scudetto megnyerésében.’ Semmit sem bánok, még a Parma meccs utáni kijelentéseimet sem. Azért hangsúlyozták ki a mondanivalóimat, mert ha visszatekintünk az idei szezonra, valahol mindenki panaszkodott a játékvezetőkre. Mi csak egyenlő bánásmódon kértünk. Mi sohasem mondtuk, hogy a játékvezetők rosszak. Akkor kötelességemnek éreztem azt mondani, de a média ízekre szedett minket, s úgy tűnt, mintha baj lett volna, hogy megszólaltunk. De, mindenki beszél, ahogyan a Juventus is. Nem azt mondom, hogy nem hiszünk a rendszerben, de a statisztikák és a tények erre engednek következtetni. Hihetetlen reakciókat vált ki az emberekből, ha a büntetőkről beszélünk. De én felemeltem a hangom, ha azt láttam, hogy negatív dolog éri a csapatomat.”
A beszélgetés ezután Sulley Muntari góljára terelődött, mely az ominózus Milan elleni 1-1-es mérkőzésen esett.
„Csak arról tudok beszélni, ami a pályán történt. Az utolsó kilenc mérkőzésünkből nyolcat megnyertünk, megmutatván, hogy ez az eset nincs kihatással a menetelésünkre. Mindig is azt mondtam, hogy a legjobb csapat nyerheti meg a bajnokságot, azaz a legkiegyensúlyozottabb, legjobban szervezett, és a legjobb futballt játszó egylet. Meglátásom szerint a Juventus megmutatta, hogy ezek terén a Milan fölött áll.”
Conte sok dicsérete kapott a szurkolóktól, amiért néha játszatta Alessandro Del Piero utolsó torinói idényében.
„Számomra egy a jelenre roppant mód összpontosító játékosnak tűnt. Ő pluszt jelentett a számunkra, különösen a szezon meghatározó szakaszaiban és mikor szükségünk volt egy bajnok varázslatára. Ő akkor ott volt, ahogyan most és a szezon hátralévő meccsein is, amelyeken reméljük, veretlenek és Coppa Italia győztesek leszünk. Mindig olyan játékosnak láttam, aki meg tudja oldani a problémáit. Gyakran kritizáltak, amiért kevés játékidőt biztosítottam neki, de én mindig csak akkor hívtam, amikor szükség volt rá, legyen az egy perc, 30 másodperc, vagy egy teljes meccs. Del Piero, Gigi Buffon, és Andrea Pirlo három olyan bajnok, akik nagy erősségei voltak a csapatnak. Ők álltak projektem középpontjában és az ezzel járó felelősséget a vállukra tettem. Még a többiek előtt beszéltem Buffonnal és De Pieroval és közöltem velük, hogy tőlük nagyobb segítséget várok, mint a többiektől, ezért is voltam olyan kegyetlen velük. És ők nagyvonalúan segítettek.”
juventushungary.hu