Recent comments

Friss Hírek

Szükség lenne egy vezérre

A korábbi válogatott hálóőr szerint Antonio Conte csapatában pillanatnyilag nincs kiemelkedő egyéniség.


Francesco Toldo úgy véli, Olaszország nemzeti csapata nincs az Európa-bajnokság favoritjai között, mivel hiányzik egy kimagasló tehetség az együttesből. 

Ugyanakkor vannak ígéretes ifjoncok, akik letehetik a névjegyüket Franciaországban.

A kékmezesek a selejtezőcsoport élén végeztek, Horvátországot is maguk mögé utasítva. Az E-jelű négyesben Belgium, Svédország és Írország várja majd őket.

Toldo egyike a 2000-ben döntőt játszó válogatott kulcsembereinek. Nem tartja valószínűnek, hogy ezúttal is ilyen messzire juthat az Azzurri.

– Nehéz dolgunk lesz. Hátrányban vagyunk a többiekhez képest az általános helyzet miatt, ami körülveszi a csapatot, s nem csak a sportra gondolok – nyilatkozta az egykori Inter-kapus az Omnisportnak.

– Őszintén szólva nem látok egyetlen sztárt sem a sorainkban. Pedig most szükség lenne egy vezérre.

– Persze Olaszország tele van erőforrásokkal, Conte remek munkát végzett, kiváló fiatal tehetségeink vannak. Ez okot ad a reményre.

– Az ifjabbaknak hallgatniuk kell az edzőre, magabiztossá kell válniuk, ez megteremtheti a különbséget.

– A csapat maga a legfontosabb, ma már egy játékos nem váltja meg a világot. A modern futballban 90 percig kell együttműködnie mindenkinek, másként nincs esély.

Gianluigi Buffon bizonyára fontos szerepet tölt majd be a válogatottban. Toldo úgy gondolja, igen nehéz lesz erre a poszta megfelelő embert találni, ha egyszer visszavonul a Juventus portása.

– Nem könnyű belegondolni, hogy egyszer majd más áll a helyén. Nagyon komoly űrt hagy maga után. Ugyanez volt a helyzet Dino Zoff-fal. Vannak új kapusok, de még nemzetközi szinten fejlődniük kell.
forrás: goal.com