Recent comments

Friss Hírek

Így beszél az, aki érti a futballt

Antonio Conte szövetségi kapitány a spanyol válogatott felett aratott 2–0-s győzelem után nem is elsősorban a nyolcaddöntő eredményére volt büszke, hanem arra, ahogy a csapata játszott Saint-Denis-ben.




„Tudtam, hogy a csapatomban van valami nem hétköznapi. Ezt a meccs előtt is mondtam, mert ha csak most mondanám, túl könnyű lenne – mondta Conte, majd azt is kiemelte, hogy csapata nem végig védekezett, hanem támadni is mert. – Csodásak voltak a srácok, de most pihennünk kell, mert szombaton újabb kőkemény meccs vár ránk a németek ellen. Talán még nehezebb is, mint a mostani. Bebizonyítottuk, hogy az olasz válogatott nem csak a catenaccióra képes. Xavi jellemezte legjobban a csapatunkat, amikor azt mondta, szerinte a Barcelona és az Atlético Madrid stílusát ötvözzük. Így beszél az, aki érti a futballt."
Conte elmondta, kár Thiago Motta sárga lapjáért, amely miatt nem játszhat a németek ellen, mert a PSG légiósa a 12. ember az olasz válogatottban.

A második gólt szerző Graziano Pelle David de Gea spanyol kapust méltatta.

„Megint megmutattuk, mekkora szívünk és elszántságunk van. Nincs külön védelem, középpálya és csatársor, itt csapat van. Rengeteg áldozatot hoztunk ehhez a sikerhez – mondta a Southampton csatára. – Nagyon örülök a gólomnak, de nagyon későn jött. De Gea az első félidőben csodát tett a helyzetemnél, de már megszoktam ezt tőle a Premier League-ben is. Rá is szóltam, jót nevettünk."
„Volt mit bizonyítanunk és miért visszavágnunk. Korábban le kellett volna zárni a meccset, elkerülhettük volna az utolsó negyedóra izgalmait. Még csak most kezdődik a móka. A németek márciusban négy egyre elpáholtak minket, ezért Bordeaux-ban még a mostaninál is jobb teljesítményre lesz szükségünk" – mondta az első gólt szerző Giorgio Chiellini.

Éder és Emanuele Giaccherini Contét méltatta.

„A legapróbb részletekig kidolgozott tervünk volt erre a meccsre, a mester mindenre felhívta a figyelmünket. Nagyon jól játszottunk, a végeredmény még a spanyolok számára hízelgő" – mondta Giaccherini, aki a meccs előtt az öltözőben harci beszédet mondott – Conte minden meccsen mást jelöl ki erre.

„Amikor májusban összeállt a keret és elkezdtünk készülni az Eb-re, elkezdtünk hinni magunkban. A mester azt mondta, ha keményen dolgozunk, és megtesszük, amit kér, mindenki ellen lesz esélyünk. Támadtunk, előrébb toltuk a vonalainkat, mint ahogy talán várták, és ezzel megleptük őket. Mindent kihoztunk magunkból" – mondta Éder.

 forrás: NSO