Recent comments

Friss Hírek

Conte döntése – Milyen áron győzött a tapasztalat?

“Szomorú, hogy hátra kell hagynunk játékosokat, akik annyit adtak nekünk az elmúlt két évben, de dönteni kell”-mondta Conte a kerethirdetés előtt, majd hozzátette: “Nagy kár érte, mert bebizonyították, hogy nagyszerű emberek és játékosok is egyben.”



Az Azzurri szurkolói szintén csalódásukat fejezték ki, de teljesen más szempontból, mint az olasz mester, aki utoljára vezetheti ki a válogatottat a gyepre, mielőtt a Chelseahez igazolna a nyáron. Mivel a tapasztalatra szavazott az izgalmas fiatalokkal szemben, Conte nagy tűz alatt áll a kerethirdetést követően.

Bár a Marchisiot és Verrattit ért sérülések nagy visszaesést jelentenek a középpályán, olyan alternatívák, mint pl. Jorginho a Napoliból, nem élték túl a keretszűkítést, mert a szövetségi kapitány a tapasztalatot választotta a forma helyett.

A 20 éves Jorginho kitűnő szezonon van túl a Napoliban, gyakorlatilag ő volt a mozgatóerő a középpálya szívében. Összesen 3265 sikeres passzt hozott össze, ezzel pedig a legjobb statisztikát érte el Európa 5 nagy bajnokságában. A Partenopeinek csak 6 bajnokin kellett nélkülöznie őt, a fiatal játékost mégis kihagyták a végleges keretből, pedig 102,6-os átlaggal passzolt meccsenként, ezeknek pedig 90,9 %-a csapattársat talált.

Helyette például De Rossira és Sturarora esett a választás, az előbbi ráadásul még meglepetését is fejezte ki a döntéssel kapcsolatban. “Sok éven át voltam tagja az olasz csapatnak, de ezúttal tényleg féltem attól, hogy nem leszek benne a keretben”- vallotta be a 32 éves Roma-középpályás a RAI-nak adott interjújában, mielőtt hozzátette: “az utazás öröme így most még különlegesebb”.

Mindössze 23 bajnokijával, amit a Romában játszott idén, a veterán nem mutatott olyan teljesítményt, amit a múltban megszokhattunk tőle. A Whoscored.com szerint statisztikája csak árnyéke Jorginhoénak, a maga 60,4 átlagával és 88,9%-os pontosságával. 

Talán még ennél is nagyobb meglepetés a harcias Sturaro behívása, aki csak 11 alkalommal szerepelt idén a Juvéban, 23,9-es meccsenkénti passzátlagot produkálva – ő is sokkal kevésbé tudott hozzájárulni csapata bajnoki teljesítményéhez, mint Jorginho.

Az ilyen összehasonlítgatásokat a pálya minden pontját érintően el lehetne végezni, hiszen több jó formában lévő játékos maradt ki a keretből. A hatodik helyen záró, számos fiatal olasszal tűzdelt Sassuolo például hatalmas fejlődésen ment keresztül idén.

“[Contét] nem érdekelte a Sassuolo, akik olykor a legjobb futballt mutatták be a bajnokságban, és sok fiatallal játszanak.”-mondta a Neroverdi elnöke, Giorgio Squinzi, utalva a tényre, hogy Berardi, Sansone és Acerbi egyaránt kimaradt.

A csoportbeli rivális Belgiumról beszélve Conte azt mondta a sajtónak: “A 2016-os Európa Bajnokság egyik fő esélyesével kell szembenéznünk. Sok tehetségük, fiatal játékosuk van.” Ha Olaszország csődöt mond a nyáron, a legjobban azt bánhatják meg, hogy az ő tehetséges fiataljaik otthon, a TV előtt ülve nézték társaikat ahelyett, hogy a pályán lettek volna.

Football Italia

forrás: azzurri.co.hu