Recent comments

Friss Hírek

Fontos, hogy mindenki együtt és egymásért játsszon

Alessandro Del Piero, a Juventus és a válogatott legendája bizakodóan nyilatkozott az olasz válogatott Eb-esélyeiről. 


A 92-szeres válogatott támadó szerint a hagyományos olasz úton, tehát masszív védekezéssel lehet keresnivalója a tornán az Azzurrinak. Mondjuk ha ő lenne most a válogatott csatára, mi sem aggódnánk egy percig sem.

Del Piero a torna kezdete előtt a Gazzetta dello Sport-nak nyilatkozott hazája esélyeiről, a lehetséges húzóemberekről, a torna esélyeseiről, és a franciákat erősítő Paul Pogbáról is.

“Ez a csapat képes lehet erős együttessé válni a következő hetekre, a játékosok és a technika szintjén is magas színvonalat képviselünk. A nagy tornákon mindig vannak olyan meccsek, amikor valami váratlanul átkattan egy csapatban, és hirtelen minden működni kezd. Ez csak úgy megtörténik.”

“Az a tény, hogy az olaszok úgy érkeznek meg erre a világeseményre, ahogy 2006-ban vagy 1982-ben, hogy nem számítanak favoritoknak, és kritikák veszik körbe őket, reményt ad nekem.”
Del Piero ezután a tornát érintő előrejelzéseit tárta a nagyvilág elé.

“Németország ismét főszereplő lesz. A franciáktól is sokat várok – otthon játszanak, és már 2 éve is sok pozitívumot láthattunk náluk. A fiataljaik pedig azóta tapasztalatot szereztek. Nagyon hazafiasak, és a párizsi terrortámadások után egy komoly történelmi pillanat súlya is a vállukon lesz. Na meg ott van Spanyolország, akiknek nagy múlt van a hátuk mögött.”

“Azt hozzá kell tennem, hogy Olaszország egy lépéssel mögöttük jár most, Angliával és Belgiummal egy szinten. Viszont mivel ez egy rövid torna lesz, nem zárható ki egy meglepetés sem, mint a görögök sikere 2004-ben, vagy a dánoké 1992-ben.”

“A mostani olasz generáció? A középpályán két nemzetközi klasszis, Verratti és Marchisio is hiányozni fog, de Conte felfogása az egységre épít, mindenkitől azt várja el, hogy feláldozza magát a sikerért. A támadásbeli kreativitás fontossága viszont relatív. Remélem, hogy a csatáraink nem felejtették el, hogyan kell gólt szerezni, de szeretnék mindenkit emlékeztetni a régi frázisra: a csatárok adják el a jegyeket, de a védelmek nyerik a címeket. 2006-ban azért lettünk világbajnokok, mert csak 2 gólt kaptunk.“

“Sok potenciált látok a támadósorban, vannak srácok a csapatban, akik képesek lehetnek nagyokat álmodni, ők energiával, lelkesedéssel és nagy vágyakkal fognak játszani.”

“Nem értek egyet azzal, hogy nincsenek nagy bajnokaink, de Conte játékának alapja a csapategység. Fontos, hogy mindenki együtt és egymásért játsszon.“

Del Piero végül volt csapata csillagáról, Paul Pogbáról, valamint a válogatott irányítását az Eb után átvevő Giampiero Venturáról is véleményt formált.

“Pogba számára most minden ideális. Otthon játszhat, mostanra már tapasztalt játékosnak számít, így nagy nyomás lesz majd a vállán. Nagyon fontos teszt lesz ez számára. Ha ki tudja hozni a legjobbat ebből a szituációból, nehéz lesz őt megállítani a tornán.”

“Ami pedig Venturát illeti, ő rendelkezik a feladathoz szükséges kvalitásokkal, igazi tanára ő a futballnak. Folytatni fogja a munkát, amit Conte elkezdett.”

forrás: azzurri.co.hu