Recent comments

Friss Hírek

Értem, miért nem utazik Pirlo

Carlo Ancelotti érti a taktikai okait annak, hogy Antonio Conte nem viszi Andrea Pirlót az EB-re.


A 37-éves középpályás még úgy sem fért be az olasz keretbe, hogy Claudio Marchisio és Marco Verratti sérülés miatt kénytelenek kihagyni a kontinenstornát.

Ancelottit ez nem lepte meg és úgy véli, Pirlo nem illik bele abba a taktikai elképzelésbe, amit Antonio Conte szokott alkalmazni. Az olasz szakember szerint az sem segített, hogy Pirlo a New York City csapatába került.

– A mostani olasz válogatottnak csapatként kell majd megtalálniuk a siker kulcsát, hiszen nincsenek igazi sztárok a válogatottban így, hogy Marchisio és Verratti is hiányozni fognak. Véleményem szerint Pirlo azért maradt ki, mert nem tudja azt a magas intenzitású, letámadásra alapuló játékot játszani, amelyet Conte preferál.

– Természetesen imádom Pirlo játékát, hiszen elképesztő tehetség, de New Yorkban már egy más ritmushoz szokott hozzá. Már 37 éves és nem igazán képes ezt a presszingre alapuló játékstílust képviselni. Ettől függetlenül még mindig úgy lát a pályán, mint senki más a világon – mondta Ancelotti.
– Az olasz válogatott számára a kulcs a szervezettség és ebben sokat segíthet az, hogy a Juventus játékosai már összeszokottak és erős védelmet alkotnak.


Az olaszok Svédországgal, Belgiummal és Írországgal találkoznak majd az E csoportban.

forrás: goal.com