Recent comments

Friss Hírek

A széleken próbálhatja megverni Conte a belgákat

Alig egy nap választ már el minket attól, hogy az olasz válogatott számára is megkezdődjön az idei Európa-bajnokság. 


Conte tanítványai a titkos esélyesnek tartott belgák ellen kezdenek az E csoportban. 

Kimondva-kimondatlanul a belgákat tartja a találkozó esélyesének a közvélemény, de Conte sem feltett kézzel érkezik majd a találkozóra. A hírek szerint az olasz tréner elsősorban a belgák védelmi hiányosságaira építve, a széleken nyerné meg a meccset.

Conte olyannyira titkolózik a mérkőzés közeledtével, hogy a csapat legfrissebb edzéseit szögesdrót-kerítéssel körbevett edzőpályán tartotta Montpellier-ben, így kerülve el az esetleges kémeket. Ennek ellenére több jelentés is azt sugallja, hogy Conte most éppen a Zaza-Pellè párost teszteli a támadó szekcióban.

Ugyanezek a jelentések tudni vélik, hogy Conte masszív széljátékot tervez bevetni támadásban, amely a több sebből vérző belga védelmet széthúzhatja, és képes lehet feltörni azt. Ennek érdekében a tervezett 3-5-2-es felállás jobb oldalán Candreva, a balon pedig El Shaarawy kaphat szerepet.

A formáció így támadásban gyakorlatilag 3-3-4-et jelentene, ami a Parolo, De Rossi, Giaccherini hármasra nagyon komoly védekező feladatokat róna.

“Belgium nem eléggé szilárd védekezésben, úgyhogy bátran fogunk támadni ellenük. Speciális edzéseket tartunk, hogy gondot okozhassunk nekik.” – árulta el Lorenzo Insigne egy sajtótájékoztatón.

A két említett szélső egyébként jól érzi a kaput, a Fáraó 8 gólig jutott idén a Rómában, míg Candreva 10-et vállalt a Lazióban. A belga védelem ugyanakkor tényleg megingatható: a csapat utolsó 7 meccsén mindig kapott gólt (összesen 9-et), ráadásul Vincent Kompany és Nicolas Lombaerts sérülésével még sebezhetőbbé válik a hátsó soruk.

A várható olasz kezdő:
Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Candreva, Parolo, De Rossi, Giaccherini, El Shaarawy – Zaza, Pellé

forrás: azzurri.co.hu