Recent comments

Friss Hírek

Olasz matek – Horvátország? Csehország?

Olaszország hivatalosan is az E-csoport első helyezettje, ez pedig azt jelenti, hogy Conte fiainak a D-csoport “ezüstérmesével”, vagyis a horvát-cseh páros egyikével kell megküzdeniük 27-én, hétfőn.

 

Az Azzurri a 2006-os Vb óta képtelen volt arra, hogy egy tornán első legyen a csoportjában.

Jelenlegi állás szerint, és valóban ez is tűnik a legvalószínűbbnek, az olasz csapat ellenfele Horvátország lesz Párizsban; Mandzukicék jelenleg 4 pontjukkal vezetnek az egy pontos csehek előtt, és ha ki is kapnak a spanyoloktól, ami egyáltalán nem biztos, Csehországnak le kellene győznie a törököket, hogy előzhessenek.

Van azonban még egy lehetőség: a horvát huligánok agresszív viselkedése miatt a csapattól pontokat vonhatnak le, ami természetesen a cseheknek kedvezne.

Mandzukic és Modric egyébként is sérüléssel bajlódik, így az ő játékuk sem biztos még csapatuk utolsó csoportmeccsén.

A helyzet egyébként azért is érdekes, mert az olaszoknak egy esetleges második helyezés talán még jobban is jött volna, hiszen ez esetben az F-csoport győztesét kaphatták volna, ez pedig papíron talán a leggyengébb ellenfél az összes első helyezett közül, bárhogy is alakul. Még az sem kizárt, hogy éppen mi magyarok kaptuk volna az olasz gárdát.

A negyeddöntőkben egyébként a német-lengyel kettős egyike állhatna az olaszok útjába, a házigazda franciákkal pedig az elődöntőben meccselhetne az Azzurri.

forrás: azzurri.co.hu