Recent comments

Friss Hírek

Az Inter jó kezekben van

Az Internazionale elnöke, Erick Thohir rábólintott arra az ajánlatra, melynek értelmében a klub többségi tulajdona a Suning nevű kínai konzorcium kezébe kerül. 


Az indonéz elnök a milánói csapat 70%-át adta el, míg a maradék 30% az ő kezébe kerül. 

Thohir 2013-ban vásárolta meg a klub többségi tulajdonát Massimo Morattitól, és most abban a hitben adta tovább, hogy az új tulajdonosokkal a Nerazzurri versenyképessé tud válni a hazai és a nemzetközi kihívások közepett.
 
„Az Inter jó kezekben van” – kezdte a Corriere dello Sportnak adott interjúját.

„A Suning Group egy versenyképes vállalat Kínában, és nekik köszönhetően ez a klub az egyik legnagyobbá fog válni. Úgy hiszem, hogy Morattival együtt a siker útjára tereltük az Intert.”

A kínai tulajdonosok olaszországi támaszpontja nagy valószínűséggel Milánó lesz, mivel az Inter mellett a Milan is hasonló kezekbe kerülhet. Ennek kapcsán a Gazzetta dello Sport megkérdezte Marcello Lippit, hogy mit gondol erről.

„Az Inter és a Milan szurkolóinak nem kell félniük a kínaiaktól” – nyugtatta meg az esetleges kétkedőket Lippi, aki 2012-2014 között a kínai Guangzhou Evergrande csapatát irányította, így elsődleges forrásul szolgál.

„Ezek a gazdag úriemberek nem akarnak tartósan berendezkedni az olasz fociba. Az ő szemük előtt egy cél lebeg: sok pénzt költeni, hogy még több jöjjön vissza. Gondoljunk csak bele, hogy hány Inter mezt fognak ezentúl Kínában megvenni? Hasonló várható a Milan esetében is majd. Ezenkívül szeretnék, ha ezáltal a kínai labdarúgás is profitálna ebből. Persze másrészről ezek a vállalatok így közelebb tudnak kerülni az európai cégek” – vázolta fel Lippi a kínaiak célját.

forrás: azzurri.co.hu