Recent comments

Friss Hírek

A Salernitana maradt bent

Megrendezték az oda-visszavágós alapú osztályozót a Serie B-ben, melyen a Salernitana magabiztosan maradt bent a másodosztályban, szemben a búcsúzó Virtus Lancianóval.


Az osztályozó első felvonásán a Salernitana idegenben aratott 4-1-es győzelmet a Virtus Lanciano ellen múlt szombat este. A gránátok már az első tíz perc végéhez közeledve megkezdték a gólgyártást, amikor a veterán kapitány Pestrin jó ütemű kiugratásából Alfredo Donnarumma helyezett a kapuba ziccerből. Nem sokáig örülhetett a fantasztikus hangulatot varázsoló vendég publikum, ugyanis a 16. percben Guido Marilungo védhetetlen bólintásával egyenlíteni tudott a Virtus. Újabb öt perc elteltével azonban megint a vendégek kerültek lépéselőnybe, Nalini keresztlabdáját Antonio Zito a hosszú oldalról ballal kapásból vágta be a rövid sarokba, óriási góllal vette vissza a vezetést a Salernitana. Sőt, a vendégek a szünet előtt többször is növelhették volna az előnyüket, ám Coda ziccerben Cragno kapusba bombázott, Donnarumma fejese pedig a kapufát találta el. A szünet után a Lanciano egyre jobban igyekezett ráerőltetni akaratát a vendégekre, és nagy erőkkel rohamoztak az egyenlítésért, többször is komoly lehetőség adódott előttük, de Terracciano biztosan védte kapuját és időnként a szerencse sem pártolt el tőle.

Tíz perccel a mérkőzés vége előtt a frissen pályára küldött Leonardo Gatto egy gyönyörű elfutás végén eldöntötte a mérkőzés végkimenetelét, megszerezve a déliek harmadik találatát. Ez a gól kedvét szegte a rossonerónak, és a hosszabbítás perceiben a gránátok egy újabb kontrát váltottak találatra, Massimo Coda ezt a ziccert már nem hagyta kihasználatlanul, beállítva a 4-1-es végeredményt.

A szerda esti visszavágón ugyancsak a Salernitana diadalmaskodott, miután a playout második mérkőzésén hazai környezetben 1-0 arányban legyőzte a Virtus Lancianót. A vendégek igyekeztek lendületesen kezdeni a mérkőzést és az első időszakban néhányszor nagy elánnal értek oda Terracciano kapuja elé, de az első húsz perc végén mégsem ők, hanem a gránátok voltak eredményesek. Zito bal oldali szöglete után ugyanis egy lecsorgó szabad labdát Massimo Coda vágta be közvetlen közelről, ezzel a korábbi Parma-csatár immár a 17. találatát szerezte az idei szezon alatt, így az elmúlt Serie B-szezon legjobb góllövői közt végzett. Összesítésben ekkor már négy gól volt a Salernitana előnye, nem sokkal később pedig újabb koporsószöget verhettek volna a Lanciano másodosztályú szereplésébe, azonban Donnarumma egy óriási helyzetet méltatlanul könnyedén szórakozott el. A Virtus a félidő végére kezdett lendületbe jönni, Di Francesco távoli emelése azonban a kapu tetején landolt, így a szünetben 1-0-ra vezettek a hazaiak. A fordulást követően a Lanciano igyekezett még jobban ráerőltetni akaratát a Salernitanára, becsületből támadgattak, de a vendéglátók kimondottan jól védekeztek és csak nagyon kevés gólszerzési lehetőséget engedélyeztek a végére egyre elkeseredettebben küzdő rossonerik számára. A végjátékban a Salernitana akár újabb gólt is szerezhetett volna, a csereként pályára lépő Gatto irányt változtató lövése azonban a kapufát találta el. A déliek a két playout-meccs alatt 5-1-es összesítéssel bizonyultak jobbak a Lancianónál, így újoncként végül megőrizték helyüket a másodosztályban, míg a Virtus egymást követő négy Serie B-s szezont követően kénytelen visszatérni a harmadik vonalba, ahol – vagy annál lejjebb – a legutóbbi négy idény előtti valamennyit töltötte.

A jövőévi Serie B mezőny tehát egy hely kivételével már végleges, a Trapani-Pescara playoff-döntő visszavágóját csütörtök este rendezik.

forrás: Serie b magyar oldal