Recent comments

Friss Hírek

A legerősebb fegyverével indul harcba az Azzurri

Amiről már a vezető itáliai sportlapok beszámoltak, ami az európai sajtó szerint a nap rangadója lesz: az olasz válogatott Belgium ellen mutatkozik be a franciaországi Európa-bajnokságon! 


Antonio Conte együttese megkezdi szereplését a kontinenstornán, egy olyan mérkőzésen, ahol nem feltétlenül számít esélyesnek az Azzurri.

Azt azonban már tudhatjuk az elmúlt évek távlatából, hogy ha az olasz nemzeti csapatról beszélünk, akkor nem mindig az esélyeknek megfelelően szerepelnek a legjobbak. Ha túlbecsülik a csapatot, akkor várakozásokon alul szerepel, ha pedig alá, akkor bravúrral eljuthat akár a fináléig is.

Minden kétséget kizárólag biztos az a tény, hogy a nemzeti gárda legnagyobb erőssége a védekezés, hiszen a hátsó sor az egyik legerősebb alakzat a világon. Jobbról balra haladva a Florenzi, Barzagli, Bonucci, Chiellini négyes lehet az olasz sikerek záloga. Conte csapatai egyébként is a fegyelmezett védekezésükről híresek, a Juventust is ezzel a taktikával vezette vissza a csúcsra az egykori kiváló középpályás, és most egy nagy tornán vezetheti ezzel a felfogással győzelemre az olasz válogatottat is.

És tegyük hozzá, hogy mögöttük a világ egyik legjobb portása, Buffon áll majd, aki a sziklaszilárd védelmen átjutó lövésekért felel majd. Gigi ebben a szezonban is ostromolta a csúcsokat: góltalansági mutató, bajnoki cím, bravúrok a Bajnokok Ligájában – örökifjú legenda.

Azt már lassan, de nagyon nehezen kezdjük feldolgozni, hogy a korábbi nagy tornák zseniális karmestere, Andrea Pirlo Conte szövetségi kapitány talán kissé meggondolatlan, és valószínűleg rossz döntésének folytán nem lehet ott a gárdában. Hiányában a mezőnyben inkább a kiváló védekezésről ismert Daniele De Rossi lehet a vezér, aki Pirlóhoz hasonlóan hatalmas rutinjával nőhet a többiek fölé a csapatban.

De van egy jó hírünk is: a világklasszis támadók hiányában vannak olyanok a válogatottban, akik Franciaországban érhetnek klasszissá. Gondolunk itt El Shaarawy-ra, a Fáraóra, a nápolyi Lorenzo Insigne, és az első számú csatárrá avanzsált Graziano Pellé kiugrási lehetőségére. Utóbbi a Southampton meghatározó támadója, Conte tőle várja majd a gólokat. Meglesz a lehetősége arra, hogy folytassa a nagy center hagyományokat az Azzurriban.

Candrevát szándékosan hagytuk ki a sorból, hiszen a Lazio szélsője már érett, kész játékos, tőle azt várja a közvélemény, hogy húzóembere legyen a kissé alábecsült együttesnek.

És ha a fent említett egyéniségek egyikének sem sikerül megvillantani tehetségét a belgák ellen, akkor visszatérhetünk az origóra, a csodálatos védelemre, amely képes lehet lehozni kapott gól nélkül a ma esti találkozót, hogy aztán a csereként beálló Zaza (?) bekaparjon egy gólt az ötösön belülről… Azt hisszük, ez tökéletes forgatókönyv lenne az Azzurri számára!

forrás: azzurri.co.hu