Recent comments

Friss Hírek

Nagyon simán ütötte ki a spanyolokat Olaszország


A franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon már a legjobb 16 között szembekerült egymással a legutóbbi torna két döntőse, a címvédő spanyol, valamint az olasz válogatott.



Négy évvel ezelőtt az Eb döntőjében 4–0-s spanyol győzelem született az olaszok ellen, az olaszok pedig hagyományosan rosszul szerepeltek eddig az olaszok ellen.
 
Vicente del Bosque a szokásos csapatát küldte ki, Antonio Conte is a „tétmeccsen” megszokott csapatot vezényelte ki, nem az írek elleni tét nélküli meccsen látott alakulatot.
 
David De Gea volt a legfoglalkoztatottabb játékos az első 15 percben (és később is). Előbb Graziano Pellé fejesét szedte ki a bal alsó elől, majd Giaccherini félollóját tolta a kapufára, de itt már szólt a síp veszélyes játék miatt.
 
A 33. percben egy Éder-szabadrúgás érkezett a kapura, amit De Gea csak hárítani tudott, a kipattanót még lábbal blokkolta Giaccherini előtt, de Giorgio Chiellini a legjobbkor érkezve gólt szerzett.
 
A félidő hajrájában megint Giaccherini tornáztatta meg De Geát.
 
Del Bosque Aritz Adurizt küldte be a szünetben, de az olaszok dolgozták ki a nagyobb helyzeteket. Az 56. percben Pellé sarkazása után Éder lépett ki ziccerben, de De Gea meccsben tartotta az olaszokat.
 
A 65. perc után lendültek bele a spanyolok, de Buffon mindig a helyén volt. Az is igaz, hogy nagyon nagy eladat elé nem állították!
 
A meccs a 91. percben dőlt el, egy kontra végén Insigne ívelt Darmian elé, aki szerencsével megtalálta a labdával Pellét, aki könnyedén mattolta DeGeát.
 
Az olaszok a negyeddöntőben szombaton Németországgal csapnak össze Bordeaux-ban.

NYOLCADDÖNTŐ
OLASZORSZÁG–SPANYOLORSZÁG 2–0 (1–0)

Gólszerző: Chiellini (33.), Pellé (91.)

forrás: sport365.hu